2020-03-26
系我食过最高质嘅天妇罗店😍而且比好多日本餐厅平😋听讲平时好多人排队,不过我𠮶日大概11点12点去就无咩人,一定一定会再去🤩🥳-🍗华味鸟天丼🍚呢个系人气推介所以就嗌咗一份💥佢嘅丼有两块大大嘅华味鸟、华味鸟肉丸、半熟蛋同埋莲藕同四季豆!华味鸟其实系鸡肉🐥 半熟蛋嘅流心质感啱啱好,配饭食真系好正!🐣🍳全部炸物都炸得好好,件件都好大份,外皮香脆,炸粉唔会太多,份量啱啱好,所以唔会太油腻又唔会太干!🍤日本珍珠米质感湿润,台面仲摆咗天丼汁俾你捞饭🍚任加唔嬲,重口味钟意多调味嘅朋友就唔使惊啦😋-评分:8.5/10 价钱:$68-🍤天妇罗荞麦面 (冷) 🍜因为食炸物,所以就谂住嗌返个健康啲嘅soba balance返🙈呢个餐有两件炸黑虎虾天妇罗,好大件,咬落去好爽,好多汁🍤同个华味鸟天丼一样,炸得好高汁,配菜好丰富有炸蟹柳🦀、炸南瓜🎃、炸四季豆同炸莲藕,全部炸蔬果都炸得好鲜甜好脆,一啲都冇lum到!佢个荞麦面份量好多,多到我食唔晒🤪配紫菜、芥辣、同唔同嘅汁上盘,将天妇罗汁捞埋白萝卜蓉配天妇罗简直一流!下次就叫个暖嘅荞麦面试试唔同嘅口味😚-评分:8/10价钱:$81-📍 天丼 TENYA Hong Ko
🍗华味鸟天丼🍚
评分:8.5/10