早前睇YouTube介绍,第一次黎太夜截咗人龙,食唔成,今日终于试到。好多人等位,要人齐先入得,很严谨,但欣赏,如果要黎食,记住约守时的朋友😂 印尼餐印象中系甜同辣,特登去印尼餐厅都系第一次,听讲连印尼姐姐都会帮衬,我谂都应该几正宗。今次我地两个人点咗4𩠌1点品2饮品:1. 双色咖央多士本身我唔系咁钟意咖央因为觉得好甜,但依个薄薄一层加厚厚牛油我觉得好OK,朋友觉得咖央厚啲仲好,个多士坚脆,所以都值得一次!2. 巴东牛肉大推!真系超林超好食,我估用咗牛𦟌部位,入口即融。3. 串烧 - 羊 & 鱼虾羊偏酥,但可接受,几juicy。鱼虾果串口感偏淋,我以为会弹牙,不过未食过,唔知本身系点。酱汁淋唔均,拆出黎点比较好或者汁另上。4. 原条煎鱼 好惊喜,通常炸鱼我不寄厚望,因为会偏干又冇肉,依个又做得几好,加埋劲多嘅辣酱,好惹味,会食唔停!5. 珍多冰超班! 本身我唔食依啲嘢,因为通常重色素又甜,我睇完访问话佢个班兰系自己整,咁有心,所以就好想试。真系好好食,唔甜之余配埋大树菠萝嘅酸尾尾,料多过冰,同我印象唔一样,系一个超完美嘅结尾。饮品:清 . 岛风食咁多新嘢,配返青瓜味清新口感嘅饮品,相当

今次我地两个人点咗4𩠌1点品2饮品:

1. 双色咖央多士

双色咖央多士

2. 巴东牛肉
大推!真系超林超好食,我估用咗牛𦟌部位,入口即融。

巴东牛肉

3. 串烧 - 羊 & 鱼虾

4. 原条煎鱼

原条煎鱼

5. 珍多冰

珍多冰

饮品:
清 . 岛风
食咁多新嘢,配返青瓜味清新口感嘅饮品,相当唔错。不过价钱系偏贵。

峇里 . 日落
系一杯好靓嘅饮品,亦好好饮,topping 嘅玫瑰好香。

服务:
睇OpenRice 有唔少comment 话间嘢服务态度差, 又黑面,但亲身体验后,我真心唔觉差,佢地真系好忙,因为好多客,但都keep 住有笑容,上菜唔系慢,又会留意到张台可以清嘢。系reception 姐姐feel到做到麻目,又要收钱,又要安排入座,又要解答客人查询,一啲都唔容易,有时忘记要笑都好谅解。
2023-09-15
双色咖央多士