2022-05-31 20 浏览
️印度野真系会有心瘾,会突然有一段时间好想食😂前排食过上环一间楼上印度菜之后,就好想试多几间睇下边间最好食🤤呢日我同朋友揾左间系铜锣湾同样都系印度人开既印度餐厅,而且都算开左冇耐,知道佢平日都有lunch set ,但系大家都要番工,就无缘了,只可以试下dinner 🥹.👁‍🗨 乳酪脆米球(7.5/10)💲68.乳酪脆米球系我食咁多次印度菜都未食过既野😂可能因为平时成日叫来叫去都系果几款,所以今次决定叫啲少食或者冇食过既野😹讲番个乳酪脆脆球,一碟有6粒,每一粒其实份量都几大,就咁睇个名会觉得入面应该系酱满左乳酪咁简单🥲原来入面除左有乳酪之外,仲有啲咸咸地带微辣既酱汁,白鹰嘴豆蓉同薯仔,所以我食哂三粒之后都有啲饱肚感😇而且外皮整得够脆,整体几有惊喜🤤.👁‍🗨 烤串烧鸡柳(7.5/10)💲138.睇名以为系真系平时一串串既串烧😂原来佢系一旧旧大大旧既印度烤鸡,佢既香料味吾系太浓,系接受倒既程度,而且带微辣,肉质都整得几juicy,加少少柠檬汁一齐食,更一流 😍.👁‍🗨 牛油烤饼(8/10)💲27.平时多数叫蒜蓉烤饼,今次转行试下牛油烤饼😹佢既牛油香味好突出,阵阵牛油味散发出离,质感偏
👁‍🗨 乳酪脆米球(7.5/10)💲68

👁‍🗨 烤串烧鸡柳(7.5/10)💲138

👁‍🗨 牛油烤饼(8/10)💲27

平时多数叫蒜蓉烤饼,今次转行试下牛油烤饼😹佢既牛油香味好突出,阵阵牛油味散发出离,质感偏向似牛油酥饼既感觉,烟烟韧韧,个人好推介😍
👁‍🗨 甜奶球配特式甜丝(7/10)💲78

平时好少会食印度甜品,见佢好似几特别,所以出于好奇就叫左呢个甜奶球配特式甜丝试下😎面头有旧浸淋左既饼,但系吾好觉得佢好似面包蛋糕湿左水之后,咁难食,就算浸左佢好一段时间,个饼都仲几挺身🥲甜奶饮落带点点酒既味道🤔甜丝就似泰国珍多冰入面果啲配料咁,几有咬口,如果钟意既话,可以食完个饼之后,饮埋成杯甜奶😇
👁‍🗨 mango lassi(7/10)💲58

上次饮过印度芒果酸奶,今次同样叫左芒果野饮,但呢次就系奶昔😂初初以为系普通芒果奶昔,应该冇咩特别,但系一饮就发现佢仲同左少少印度香料一齐整,所以会多左一阵特别既味道,芒果味吾会太浓,奶味同甜度都非常适中
🔛 整体评分(8/10)