2021-08-22 113 浏览
Vici Bar (荃湾)📍荃湾鲎地坊32-36号地下A号舖喺葵芳广场同新都会行左成日街,打算去到荃湾比较安静嘅街道,发现到呢间几chill又唔逼既bar 比我休息下食个令饭,慢活人生👉🏻多士拼盘 $148呢个拼盘入边会有墨鱼子、鹅肝、蟹肉、水牛芝士、吞拿鱼,一共五块多士,小编觉得最好由淡味慢慢食到浓味,由蟹肉食起最清淡; 之后到水牛芝士;其中吞拿鱼有少少腥既海鲜味;墨鱼子算系最浓身,最后食鹅肝埋尾,留返鹅肝种余韵,绝配,当中多士都烘得好脆身,用黎做头盘不错的选择👉🏻蒜香辣大虾意粉$118 整个意粉比较爽身同有咬头,主菜有5只大虾,配菜有露笋 、黑椒,好香既蒜香味,成个意粉都辣辣地为主,成碟意粉都有香草伴碟卖相一流,食完仲有少少辣既感觉系口中👉🏻酱油焗银雪鱼$188成条鱼既感觉好有层次感 ,有少少咸嫁,配菜有蕃茄仔、冬菇、生菜、芦笋,鱼身开头食都非常浓既酱油味;其次食到鱼既鲜味同滑味;食到最后食到条鱼应该有用白酒煮过🤣🤣🤣难怪条鱼煮左15分钟,慢工出细货,赞👍🏼👉🏻Passionate Kiss $78以热情果、Rum、Lime 薄荷为主浓身味道,好有果汁味道,岩又钟意饮d cockt
Vici Bar (荃湾)
📍荃湾鲎地坊32-36号地下A号舖

👉🏻多士拼盘 $148

👉🏻蒜香辣大虾意粉$118

👉🏻酱油焗银雪鱼$188

👉🏻Passionate Kiss $78
以热情果、Rum、Lime 薄荷为主
浓身味道,好有果汁味道,岩又钟意饮d cocktail 既女仔👍🏼

👉🏻Cucumber Sprinter $78
青瓜、荔枝、Vodka 为主,清淡为主,食完甘浓味既主菜饮黎refresh 都不错既选择

✨餐厅环境非常舒服,灯光暗暗的,播住外国既慢歌,,有高台同沙发台选择,有时仲会有live唱歌,当日黎到既人唔多,附近都有几台三五知己一齐小聚,叫杯生啤或cocktail围埋倾几个钟食餐饭,真系一个几好既选择,唯一美中不足系距离地铁站有点远,要行5分钟先到,渣车20秒转角就有个表位或者违泊,岩哂渣车既小编🤣🤣

@vicibarhk

美味指数:⭐️⭐️⭐️⭐️
环境指数:⭐️⭐️⭐⭐️
服务态度:⭐️⭐️⭐️⭐
翻兜指数:⭐️⭐️⭐️⭐️
(满分为 5⭐)

#全力食|#密密食|#情侣档揾食|#小店推介|#餐厅推介
2021-08-22