2024-11-06
已经听闻咗Check in Taipei好耐啦🥹一直都好想试佢个开心果麻糬蛋挞❤️<肉松皮蛋蛋饼🥚 $82>呢个肉松皮蛋蛋饼 真系好有惊喜🥰 蛋饼皮煎到啱啱好 同时又唔会太硬 里面加上丰富嘅肉松 同埋啲皮蛋 一口咬落去真系好特别 几有层次感🤤 蛋饼表面都有好多酱 每一口都好满足😋<麻辣牛肉面 🍜 $138>牛肉面真系必叫🥰 一黎到已经闻到超香嘅台式香料味 汤底劲浓郁 麻辣味道都岩岩好 牛肉煮得好淋滑 每一块都好入味🤩 我拣咗刀削面 面条好烟韧弹牙 系我最钟意嘅口感😋 如果你钟意食辣呢个一定要试下 仲有虫草花同百页豆腐作为配菜🧡<开心果麻糬蛋挞 💚 $65>我想食呢款开心果麻糬蛋挞好耐㗎啦💚 开心果好浓郁 但系又唔会过甜 加上麻糬嘅烟韧配上挞皮嘅酥香 真系好好味🤤表面仲有好多开心果脆脆 成个口感真系好丰富🥰<手工凤梨麻糬蛋挞🍍$55>呢个手工凤梨麻糬蛋挞都超级有惊喜🤩 凤梨嘅酸甜味好清新 挞皮酥脆不腻 唔会太甜 刚好平衡咗麻糬嘅软糯口感🍰 每咬一口都系层次分明 嘴里充满凤梨同麻糬嘅香气😋 不过建议两个人一起食🤣<芋泥
一直都好想试佢个开心果麻糬蛋挞❤️
<肉松皮蛋蛋饼🥚 $82>
<麻辣牛肉面 🍜 $138>
<开心果麻糬蛋挞 💚 $65>
<手工凤梨麻糬蛋挞🍍$55>
<芋泥牛乳🥛$55>
平时出边餐厅好少有得饮芋泥饮品 今次见到就好想试下 芋泥份量超级多 加埋牛乳一齐饮都完全唔会觉得好甜😆
<奶茶妹妹醉了🍹$98 >
呢杯都真系一个好有趣嘅创意😆 乌龙茶同vodka嘅组合竟然咁夹🍵 酒味都几重 不过都饮得出乌龙茶嘅清香 再加上珍珠嘅Q弹口感 成件事都几特别🤣