6天前
今日喺铜锣湾行下行下发现有一间cafe店,入面地方开扬阔落又安静, 好适合慢慢倾计!佢有超多嘢可以拣, 而且样样嘢个样都好靓同埋精致!最后我拣咗两个午餐set!我觉得都几抵!🐑咖喱吉列千层猪柳炸虾蛋包饭 $133佢蛋包饭个蛋好嫩滑, 入面包住嘅系类似茄汁炒饭, 吉列千层猪柳食落去好有层次同埋特别, 炸虾都好大只!咖哩系属于甜咖哩唔会辣!最特别嘅地方系佢拎咗四个配料畀我加落去个咖哩饭, 真系第一次见, 包括咗椰丝, 姜, 炸洋葱, 渍大根!😮🐑大虾青酱意粉$123好大碟,个酱汁调得几好味, 大虾爽口新鲜弹牙!!🐑每个set都包野菜沙律, 是日餐汤!野菜沙律整得好精致有好多唔同嘅蔬菜,一啲都唔hea!是日餐汤系类似蘑菇薯仔汤都唔错!🐑柠檬茶我钟意佢啲柠檬摆得好靓!🐑拿铁咖啡 +$15有好靓嘅拉花, 咖啡味亦都醇厚香浓!🐑香橙朱古力芭菲 $88美观的芭菲, 面头有好大旧牛奶雪糕加合桃,可以自行加上朱古力汁, 里面有剥好了无渣的小橙子, 仲有brownie同脆朱古力喺底, 口感丰富!🐑牛乳软雪糕 $38浓厚的牛乳雪糕, 好适合食完主餐之后再嚟一个点缀!
佢有超多嘢可以拣, 而且样样嘢个样都好靓同埋精致!
最后我拣咗两个午餐set!
我觉得都几抵!
🐑咖喱吉列千层猪柳炸虾蛋包饭 $133
🐑大虾青酱意粉$123
好大碟,个酱汁调得几好味, 大虾爽口新鲜弹牙!!
🐑每个set都包野菜沙律, 是日餐汤!
野菜沙律整得好精致有好多唔同嘅蔬菜,
一啲都唔hea!
是日餐汤系类似蘑菇薯仔汤都唔错!
🐑柠檬茶
我钟意佢啲柠檬摆得好靓!
🐑拿铁咖啡 +$15
有好靓嘅拉花, 咖啡味亦都醇厚香浓!
🐑香橙朱古力芭菲 $88
美观的芭菲, 面头有好大旧牛奶雪糕加合桃
🐑牛乳软雪糕 $38
浓厚的牛乳雪糕, 好适合食完主餐之后再嚟一个点缀!