2024-08-11
继上次同呢位朋友食完法国菜今转就去好出名既牛大人想疯狂食牛拣左极上和牛吃到饱套餐$656/2位每人有2粒免费澳州和牛牛丸咬开弹牙有肉汁~都几香牛味另外一个重头戏就系由7月4至8月31期间~晚市入座都可以任食Dreyer's雪条🤤🤤咁啱又系我既生日月唔系唔去呀?汤底拣左:台湾凤梨鸡锅~呢个比较特别~凤梨本身又好代表到台湾,加上有埋苦瓜~清热又开胃😎牛:澳洲和牛牛胸爽~都几大块~几秒就食得~邪恶野嚟手切封门柳~切到一条条食落几有咬口~澳洲和牛M5 牛肩卷~肉质紧实无咩脂肪安格斯牛小排~呢款牛味浓郁几嫰滑,油脂分布比例刚刚好~要再叫美国SRF黑牛~呢款渌完仲有纹理~同牛小排一样牛味浓郁~食左几转蟹籽墨汁浆~4款之中同朋友最钟意呢款~墨鱼汁香浓~几弹牙,面头有蟹籽层次丰富黑松露海鲜浆~有黑松露味~都唔错澎湖花枝浆~好似食紧一粒粒既花枝丸章鱼珍珠浆~食到章鱼须几爽口~真材实料小食:即炸午餐肉~厚切炸得几干身~钟意可以渌一渌先食鱼香皮蛋豆腐~正常真猪小香肠~好有夜市feel~一定要配蒜食士林盐酥鸡(辣)~香脆可口糖醋甜不辣~口感唔错逢甲Q爽鸡脚筋~几入味鬼马松露油条~几惊喜有馅私房鸭血(辣)~可以
今转就去好出名既牛大人想疯狂食牛
拣左极上和牛吃到饱套餐$656/2位
每人有2粒免费澳州和牛牛丸
咬开弹牙有肉汁~都几香牛味
牛:
澳洲和牛牛胸爽~都几大块~几秒就食得~邪恶野嚟
手切封门柳~切到一条条食落几有咬口~
澳洲和牛M5 牛肩卷~肉质紧实无咩脂肪
蟹籽墨汁浆~4款之中同朋友最钟意呢款~
墨鱼汁香浓~几弹牙,面头有蟹籽层次丰富
黑松露海鲜浆~有黑松露味~都唔错
糖醋甜不辣~口感唔错
逢甲Q爽鸡脚筋~几入味
鬼马松露油条~几惊喜有馅
私房鸭血(辣)~可以再辣d
手工大黑轮~呢个口感好特别~
百配鹅脆肠~爽脆可口
山水滑豆腐~打边炉必点之一
美人花胶~花胶质素唔错~口感烟韧,渌耐d几黏口
新鲜沙白~都几大只~唔错
花莲扁食(手工小云吞)~细细粒但馅料丰富
韭菜水饺~都几香韭菜味
另外再系自助区夹左豆卜、蟹柳、芋丝、牛栢叶
饮品:
冬瓜茶
热红枣桂圆茶
桂花乌龙茶
白桃乌龙茶
最后梗系要食Dreyer's雪条啦~
我先食开心果味~再食云尼拿~好满足
朋友食左士多啤梨~朱古力好抢手已经比人攞晒
两个人食到捧住个肚走~呢间店员都几nice~上得快无漏单,亦都好勤加汤收碟,要赞呀!