2023-04-18
之前朋友食过呢间和牛烧肉店话好味介绍我食,于是我就约埋女朋友一齐去试下,烧肉店有尖沙咀店、铜锣湾店,我今次去铜锣湾店,贪呢度离地铁站出口比较近,行少啲😂🥗豆腐沙律前菜:沙律菜新鲜爽口,豆腐都很嫩滑,用咗胡麻酱、木鱼花同脆面包粒、车厘茄、黄椒等,食落好开胃,为呢餐美味嘅烧肉打开序幕。✨杂锦天妇罗 $200有炸虾、青辣椒、蕃薯、南瓜同冬菇,全部都系新鲜炸起,食落香酥松脆,唔会好厚粉,唔错。✨鸡蛋汤 $96蛋花汤蛋味香浓,仲有冬菇,味道清甜好好饮呀。✨特选日本产和牛&豪华烧肉拼盘 $1280▶️厚切牛舌▶️特选日本产和牛西冷▶️日本产和牛上牛排肉▶️特选日本产和牛牛排肉▶️日本产和牛肩眼可以食到和牛唔同嘅部位,全部选用高质靓和牛,每块和牛油花色泽都好靓,肉质软腍入口即溶,肉味仲好浓郁,牛排肉肉汁最丰富,好好味呀。可跟个人喜好沾一点烧肉汁、柠檬汁、岩盐或者唔沾酱都同样美味,和牛嘅香浓肉汁再加一碗白饭美味之余可还增添饱肚感。总结:服务唔错,店员有礼貌又细心,每次唔使客人开声已经主动加茶同换网。和牛质素高,每块和牛油花色泽都好靓,非常软嫩,入口即化,好好味呀,环境方面都坐得舒服可以再回访。
🥗豆腐沙律
✨杂锦天妇罗 $200
✨鸡蛋汤 $96
蛋花汤蛋味香浓,仲有冬菇,味道清甜好好饮呀。
✨特选日本产和牛&豪华烧肉拼盘 $1280
▶️厚切牛舌