2025-01-23 265 浏览
同屋企人喺附近参加完活动,年尾降温最啱暖笠笠咁烧肉😍于是提前喺呢间尖沙咀高级日式烧肉店订咗位,从装修到食物、服务质素都系一流,厨房好多日本师傅🇯🇵职员虽然讲广东话但真系日式服务态度,最高!~乳酸汽酒&桃梳打🍹以呢个级别嘅铺头,嘢饮价钱都好实惠,サワー(汽酒)好适合想有啲微醺嘅后生仔女,如果唔想饮酒可以试下果汁梳打🍑桃味十足!仲有好多其他口味,大大杯,份量够晒成餐烧肉。~豆腐沙律食烧肉前一人一碗豆腐沙律开下胃🥗豆腐鲜甜嫩滑,淋上带有些少酸味嘅芝麻汁,日式经典配搭,有啲惊喜嘅系,芝士脆粒🧀又多返啲口感同咸味,屋企人话食完之后感觉即刻胃口大开!~日本产鸡腿肉(味增)所有鸡腿肉🍗都经过精心处理,中间开半,好快就可以烧熟,超方便,同埋我个人真系劲推味增口味,烧完之后连烧肉汁都唔使点👍🏻就咁入口鲜味好浓郁!真系食过最好食嘅烧鸡肉😋~日本产厚切豚腩肉(辛味)厚切叉烧,呢个厚度绝无仅有,一上枱已经好有食欲,烧到大概表面有少少焦就可以食得🤤店员话相比牛肉嚟讲,豚肉最推荐系呢款辣味🌶️肥腩同瘦肉部分比例系大概三比七,入口唔会觉得肥腻,好味!~特选加非特选日本产和牛牛排肉(盐味)压轴出场嘅系今次最期待嘅牛排肉

~乳酸汽酒&桃梳打🍹

~豆腐沙律

~日本产鸡腿肉(味增)

~日本产厚切豚腩肉(辛味)

~特选加非特选日本产和牛牛排肉(盐味)
压轴出场嘅系今次最期待嘅牛排肉🥩,专登落咗一份特选一份非特选试下有咩唔同,价钱相差一倍。两款牛肉嘅横切面啲花纹都劲靓🤩和牛最特别系入口即溶,首先试咗特选,屋企人第一次食和牛,试完赞不绝口✨我觉得特选牛差别在于口感相对淋啲同埋肉隙嘅脂肪再耐热啲,但两款都可以称得上口味巅峰!