2024-02-10
几个朋友相约食生日饭☺️今次就发现大角咀有间高质嘅意大利🇮🇹餐厅,而且价钱合理,性价比高👍🏻今次我哋就试咗以下几款野食☺️都食得出餐厅嘅心思,chef👨🍳用心制作👍🏻Parma Ham 意大利薄饼🍕呢个pizza 有浓浓嘅mozzarella 🧀配上Parma ham 同松露酱。松露酱好香,未放入口就闻到☺️而且喜欢食芝士嘅我哋,啖啖都充满芝士🧀very nice 而且饼底系人手做,食得出与别不同😋Roasted Spring Chicken 🐥烧鸡配上粗薯条🍟仲有串茄🍅🐥肉质不错👍🏻嫩滑有鸡味😋薯条🍟又脆又有薯味,我哋好中意呢类粗薯条😍白酒蚬肉扁意粉🍝第一啖食蚬肉时,酒味加蚬肉嘅鲜味,充满口腔内😍而且扁意粉质地带点咬口感👍🏻👍🏻D汁仲挂住意粉,令到成个意粉味道大大提升👍🏻👍🏻Homemade Tiramisu 🍰呢个Tiramisu 系为这餐晚餐推上高峰👍🏻带点咖啡味同白酒味😋口感好细滑😍软绵绵嘅蛋糕🍰为Birthday Star 添上色彩 ps:感谢 chef写嘅字好靓,同埋当晚嘅service 好好👍🏻完全感受到餐厅前前后后嘅员工都好用心机去经营👍🏻另外几个朋友都期待下次可以试吓烧西
Parma Ham 意大利薄饼🍕
Roasted Spring Chicken 🐥
烧鸡配上粗薯条🍟仲有串茄🍅
白酒蚬肉扁意粉🍝
Homemade Tiramisu 🍰
另外几个朋友都期待下次可以试吓烧西班牙八爪鱼🐙同埋辣肉肠Pizza