2022-02-17
🇲🇽 Studio City by Cali-mex📍铜锣湾上星期六同fd去咗铜锣湾行街 见到有间墨西哥餐厅好有外国feel 仲有分室外同室内位 我地就拣咗坐出面💕🌮墨西哥夹饼 $58墨西哥菜一定要食taco😛 我同fd叫咗两款试下😛 第一款系Baja taco🍤 天妇罗虾有四五只 炸浆好脆 配埋酸洋葱好开胃😋😋 另一款系手撕鸡肉配牛油果🥑成个配搭好match 唔错🥰🥩龙舌兰酒美国肉眼扒 $318超级推介呢个肉眼扒🥰 一上枱就闻到好香炭烧味 我地叫咗五成熟 牛味香浓 肉质好嫩滑😛底部仲有啲青酱 好夹😋 另外仲会配墨西哥薄饼同饭🍚 薄饼可以夹牛扒一齐食 仲有牛油果莎莎酱可以点😛 墨西哥饭加咗香料煮 几好味😋🍍Pina Colada $128原本谂住同朋友一人一杯 但系见到隔离枱叫咗Pina Colada 好大杯 所以我地都叫咗🥰 呢杯Pina Colada 用咗原个菠萝装住😍😍 大杯得黎打卡仲一流🥳 用咗Rum酒、椰子奶仲有新鲜菠萝🍍味道啱啱好😆🌽 Corn Cake $98第一次食用粟米整嘅蛋糕🤣 好重粟米味 有炼奶同cream点 几好食😋店员同我地讲佢地西营盘分店有新menu🥳有新口
🌮墨西哥夹饼 $58
🥩龙舌兰酒美国肉眼扒 $318
🍍Pina Colada $128
🌽 Corn Cake $98
店员同我地讲佢地西营盘分店有新menu🥳有新口味Taco同埋Rice Bowl可以试 钟意食墨西哥菜嘅朋友可以试下😛