2023-05-16 643 浏览
香港比较少墨西哥菜,今次揾到间唔错嘅,同朋友食完都觉得可以encore🥰✨Quacamole & Chips - nachos配牛油果蓉,作为前菜唔错 🤩✨Cheese Quesadilla Trio - 极邪恶,芝士控表示心心眼,趁热食不得了,芝士仲系半溶状态🤤✨Coctel De Camarones - 即系cocktail shrimp, 虾肉大大粒又爽口,个汁酸酸甜甜又几开胃!✨Taco - 叫左4种唔同嘅Tacos, 包括Al Pastor (烤猪肉), Pescado (鱼), Carne Asada (烤牛肉眼) 同Quac & Chap (炸草蜢), 最特别莫过于Quac & Chap, 人生第一次食Fried Grasshoppers, 开头有d惊,但食落几脆口,而家调味都重,配埋d伴菜balance下几fresh😎✨Lamb Mixiote - 纸包羊好特别,望住佢即场帮我地剪开,够晒新鲜滚热辣,一剪开闻到劲香,配菜仲用左比较少见嘅牛油果叶同仙人掌肉;羊肉整得好腍,用墨西哥饼皮包住食几惹味😋✨Churros - 自己homemade好有诚意,chocolate c

Quacamole & Chips

Cheese Quesadilla Trio

Coctel De Camarones

Tacos

Lamb Mixiote

✨Churros - 自己homemade好有诚意,chocolate cream都系餐厅自己研配,甜品仲配左两杯Tequila, 配埋几特别😻
Churros

✨Dessert of the Day - Milky Cake, 用左3种奶:炼奶,淡奶同cream, 令个汁更幼滑👍
Milky Cake

✨Horchata - 几重肉桂同soy milk味,味道甜甜地几易入口,我自己几钟意😸

✨Otro Negroni - 用左gin酒冲,citrus同lemon味几出,感觉几清新😚

Quacamole & Chips
Cheese Quesadilla Trio