好开心香港终于有多啲亲民价钱嘅寿司店,今次去donki买嘢经过见到就行入去试吓。- 环境呢间环境几好,坐位相当寛阔,枱与枱之间亦有适当嘅距离,唔会听到隔离枱讲紧啲咩。位于闹市之中,上多一层就系人来人往嘅Donki,但系呢度嘅环境十分安静,而且装修好有日式风格,感觉好似食紧日本omakase咁。每张枱都会有一部平板电脑点餐,非常适合放工之后唔多想讲野嘅各位打工仔!- 食物比较同类型嘅日式寿司店寿司郎,佢嘅价钱比较高,但依然比元気平。食物嘅质素都偏高,感觉上比起寿司郎好小小。食物嘅摆盘好靓,如果唔标明价钱,我以为自己食紧几百蚊一碟嘅高级和式料理,好适合钟意打卡嘅人去!而且每一只碟都系唔同款,各有特色。呢度嘅上菜速度好快,我系夜晚七点半左右嘅繁忙时间去食,服务员同师傅都好爽手,落完单五分钟都冇就已经到!

- 环境

- 食物

比较同类型嘅日式寿司寿司郎,佢嘅价钱比较高,但依然比元気平。食物嘅质素都偏高,感觉上比起寿司郎好小小。食物嘅摆盘好靓,如果唔标明价钱,我以为自己食紧几百蚊一碟嘅高级和式料理,好适合钟意打卡嘅人去!而且每一只碟都系唔同款,各有特色。呢度嘅上菜速度好快,我系夜晚七点半左右嘅繁忙时间去食,服务员同师傅都好爽手,落完单五分钟都冇就已经到!