2021-12-20 462 浏览
圣誔前,同小朋友去吓玩具街,顺道上西九8楼食嘢,胜在多选择。行过见呢间多人排队,又好耐冇食韩式炸鸡,就试吓佢。叫左3个餐加2个特色薯条,套餐价钱唔算贵,有3件鸡,2细件年糕+1个细饭及饮品,都只系$4X。小店有7款炸鸡,我拣左原味,辣味及芝士味。原味炸鸡咬落香脆多汁,小店配上黄芥末,几夹,好食。辣鸡无论在外貌及香味都好韩国,香辣感觉惹味,会令人再想食多D,只可惜没有啤酒。芝士炸鸡系本人最爱,回想去韩国旅行,都会去bhc食芝士炸鸡,在香港间中都去bhc,但始终同韩国有D距离,但估唔到这间小店竟然可以神还原韩国才食到既芝士炸鸡,而且价钱平咁多,真系好有惊喜,仲要我系最后才食,炸鸡仍然能够保持香脆,这应是厨师既功力。套餐还有2件小年糕,年糕既味道系跟鸡既,即系你点辣鸡,年糕就辣,你拣芝士味,年糕就系芝士味,都几好。细饭也有2种味,其中卡邦尼较好,只系个汁多少少就仲好,下次叫多汁。叧外加左2个薯条,分别系辣味及紫菜,其实都好好食,小店用了波浪粗薯,既能上到味粉,又能炸到外脆内软,聪明,只系炸鸡太出色,薯条就只能继续做(绿叶)。下次我会试外卖,反正个皮可以保持咁耐,—定要配上啤酒食全只(芝士炸鸡)
2021-12-19
  • 芝士炸鸡