2024-01-25 558 浏览
今日约左朋友一齐去cafe chill 下,平时好少行开置乐呢边,今次就专程去发掘下呢头嘅特色小店。今次去嘅呢间其实都几多人推荐过,系行精品咖啡店路线。 舖头虽然唔系好大,但格局令我坐得舒服,唔会逼夹。装修就行简约清新风,成个vibe 系几chill,好啱约朋友黎倾吓偈或者带部电脑嚟做吓嘢。今次就嗌左两杯嘢饮同埋两份食物。顺带一提,呢度嘅Staff都好友善同sincere。*经典意大利朱古力☕️超级浓郁,口感极Creamy,同平时出边普通饮到嘅热朱古力一啲都唔同,rich同滑好多👍🏿有惊喜*京都抹茶鲜奶🍵抹茶味出,唔会过甜又或者有种好假嘅抹茶糖浆味,加埋有心思嘅拉花,睇得又饮得。*烟三文鱼沙律菜贝果🥯贝果有咬口,亦都做到有少少外脆内软嘅感觉。加埋烟三文鱼沙律菜嘅配搭,食落好夹,好食。*日式碎蛋沙律三文治🥪一摆上枱面,极大份,两个女仔一齐食都好够饱。个面包系口吐丝,好松软唔会话好硬好干,而入边嘅碎蛋沙律调味都啱啱,好食落好清新同健康。整体嚟讲,我觉得呢间Cafe系高质嘅,亦都值得再回头到访试下佢其他嘢。

*经典意大利朱古力☕️

*京都抹茶鲜奶🍵