2022-06-28
听同事介绍下,早几个星期经whatsapp同店主 book 左位,同女朋友庆祝生日。店主Bob 早一日send 左个menu 比我confirm attendance 同埋拣定食乜。我帮女朋友拣左一份猪同牛,另外叫左份带子同埋焗芝士。佢都有另外有问我要唔要酒,事关我女朋友就唔饮酒既,所以无要到。当日去到餐厅。First impression 系间餐厅好warm 好chill. 但就坐得唔算好舒服。啲台台凳凳都舒服既,但就少少迫。送上一支sparkling water,寒暄两句后,就再同我confirm 餐单。佢再三sell 下佢啲mussel啦。其实本身我都对佢啲带子同埋焗芝士兴趣唔是好大。佢话啲mussel 即日新鲜运到,保证唔会失望。见佢盛情难却,所以最后都要左。黎之前都知佢啲汤是唔错的。沙律同汤果然都无失望。等左3 个字左右,mussel 终于到。 我见隔离台都有叫到,都食到赞不绝口。自己试完都觉得真系几好食。连我女朋友本身唔食海鲜,都觉得好好食。佢个汁好食到我添左啲面包。牛同猪 都grill 得好出色。外脆内软。好有水准。薯蓉唔系好滑,但就好creamy。食到一半佢都比左啲酒我
牛同猪 都grill 得好出色。外脆内软。好有水准。薯蓉唔系好滑,但就好creamy。食到一半佢都比左啲酒我地拣。我本来都无谂住饮,佢都比左7,8 支啤酒我拣。不过老老实实食块几百蚊既牛扒,唔饮酒实在有点傻,所以听完佢逐支解释后,最后拣左支比利时cherry 啤酒。同块扒系几衬。
虽然店主系有点多言,又全程英文,有时唔识点应佢。但言谈间都感觉到佢对食物,酒,音乐既热情。所以我同女朋友都几享受呢餐饭。绝对值得推介。