2022-08-21 32 浏览
平時中午食飯見到呢間餐廳都要等位, 一直都好想試,今日放工時間尚早, 終於可以去試吓。一入去環境感覺好舒服,裝修都好靚,天花掛住燈籠同埋紙傘,好有日本居酒屋嘅感覺。我地叫咗雲糖壽喜鍋(安格斯牛小排)雲糖其實就係棉花糖, 嚟到會見到一個大大嘅棉花糖, 啱晒打卡, 之後就會慢慢溶落個鍋到。鍋嘅配料好豐富,有好多蔬菜、豆腐、菇菌等等, 仲會配一隻生蛋蘸牛肉食, 牛小排份量都唔少,而且好新鮮,油花分布平均。七味墨魚咀口感爽口彈牙,炸得香脆金黃色,墨魚咀佈滿七味粉,非常惹味。蒜燒廣島蠔、帆立貝北海燒燒得啱啱好, 唔會太熟太乾, 食得出好新鮮。配埋沙律醬同牛油,超香又惹味。南蠻炸雞籃非常推薦, 炸得香脆又保持到肉汁,好juicy。外皮厚度啱啱好, 炸得唔會乾。配埋他他醬同南蠻醬汁,酸酸甜甜,非常好食。

我地叫咗雲糖壽喜鍋(安格斯牛小排)

七味墨魚咀

口感爽口彈牙,炸得香脆金黃色,墨魚咀佈滿七味粉,非常惹味。

蒜燒廣島蠔、帆立貝北海燒

南蠻炸雞