2023-07-21
今日同细佬去愉景新城行街,行到肚饿,见到有一间日式居酒屋嘅餐牌好吸引,除咗主菜之外,仲有好多甜品同小食。而且装修都雅致,环境大、座位多。首先,我哋叫咗两个午餐:🦐海七饭(包括赤海老、三文鱼、真鲷、油甘鱼、鲜带子、拖罗茸、海胆。)随餐仲有沙律🥗、前菜、茶碗蒸蛋、味噌汤同甜品。七款鱼生都好新鲜,完全满足妈妈三心二意嘅性格,亦系非常超值。鳗鱼饭定食 随餐仲有沙律、前菜、茶碗蒸蛋、味噌汤同甜品。鳗鱼无骨又够厚身,加上日本珍珠米饭,再配合埋蒸蛋,味道恰到好处。套餐更可无限次追加小食和甜品。啫喱糖 香甜啫喱糖小朋友岂能抗拒。木糠布甸 布甸够香滑,加上Oreo饼碎,口感一流🤤另外,我哋仲叫咗一啲季节限定嘅美食, 都系料理长特别推介嘅食物:包括🌟北海道海胆寿司完全冇腥味,海胆好新鲜,爱好海胆的人士必叫。🌟平目鱼薄切我好钟意平目鱼的质地,好特别,师傅切到厚薄适中,配上特制酱汁,非常鲜味。🌟活帆立贝刺身 活帆立贝好厚,好鲜甜弹牙,好高质。最后,好想赞下侍应的服务态度,真系好有耐性和有礼貌🫶🏻
首先,我哋叫咗两个午餐:
🦐海七饭
鳗鱼饭定食
随餐仲有沙律、前菜、茶碗蒸蛋、味噌汤同甜品。
套餐更可无限次追加小食和甜品。
啫喱糖
香甜啫喱糖小朋友岂能抗拒。
木糠布甸
布甸够香滑,加上Oreo饼碎,口感一流🤤
包括
🌟北海道海胆寿司
完全冇腥味,海胆好新鲜,爱好海胆的人士必叫。
🌟平目鱼薄切
🌟活帆立贝刺身
活帆立贝好厚,好鲜甜弹牙,好高质。
最后,好想赞下侍应的服务态度,真系好有耐性和有礼貌🫶🏻