2024-04-11 95 浏览
店名: 祝ご居酒屋地址: 旺角弥敦道575号Ladder Dundas 5楼油麻地站 A1 出口,行3分钟环境: 5/5价钱: 4.5/5味道: 5/5今日出黎旺角黎到位于弥敦道既呢间“祝ご居酒屋”🎏,地理位置相当方便!佢地装修以深木色为主调🪵,墙身充满日本酒标签🎑,极致和风仲设有榻榻米雅座🪑,颇有日式居酒屋风味🏮,有深夜食堂既感觉🥢~而且Menu多元化😳,仲有时令既厨师推介👩🏻‍🍳,所以酒肴料理都系即叫即制🤤,趁热食份外美味😋!前菜❤️❤️❤️❤️❤️$20一坐低就即刻送上前菜——梅子酒浸牛舌🐂!将梅子酒整成果冻状🍮,口感清甜🤤,微微既酒味同汁煮牛舌非常夹👍🏻!开胃一流🥰!矶煮鲍鱼❤️❤️❤️❤️❤️$88大大只鲍鱼精致上枱~矶煮过后非常入味同柔软😋,底下垫左一片吸尽汤汁精华既大根👀,亦好贴心咁切开4小件方便入口👍🏻!柚子胡椒手羽先❤️❤️❤️❤️❤️$58期间限定&厨师推介🤩!一串两只✌🏻~柚子胡椒既味道带点酸酸甜甜既果味🍊,令鸡肉口感更富层次😳,再加盐烧更加惹味😋~盐板和牛烧❤️❤️❤️❤️❤️$138一上枱俾佢既卖相吸引左🤩!呈大理石纹既和牛烧过后咬落质地厚实🥩!食既时候可以按照喜好擦一擦由盐石加热制成既盐板🔲,保持
店名: 祝ご居酒屋

前菜❤️❤️❤️❤️❤️

矶煮鲍鱼❤️❤️❤️❤️❤️

柚子胡椒手羽先❤️❤️❤️❤️❤️

盐板和牛烧❤️❤️❤️❤️❤️
一上枱俾佢既卖相吸引左🤩!呈大理石纹既和牛烧过后咬落质地厚实🥩!食既时候可以按照喜好擦一擦由盐石加热制成既盐板🔲,保持热度以外🔥,仲供客人调较盐既份量🧂,同时保留牛肉的原汁原味🥰!

免治鸡肉棒❤️❤️❤️❤️❤️
自家制新鲜必点👍🏻!巨量大粒既软骨非常有口感😋~蛋黄🥚同月见酱汁🍶既香甜配搭得啱啱好🥰!

烧带子❤️❤️❤️❤️❤️
烧过后既原粒带子仲系大大粒好厚身饱满🐚,师傅见我地两位用,仲特意一开二✌🏻!入口爽口弹牙之余🤤,食落仲有浓浓既牛油香味🧈,新鲜鲜甜😳!

花蛤釜饭❤️❤️❤️❤️
以热锅上枱,面头有四大粒肥大花蛤🤩,鲜美冇沙🙅🏻‍♀️!以大量花蛤仔🐚同红萝卜🥕切成幼粒捞饭后再釜煮🥘,口感非常丰富😋!

鱼汤乌冬❤️❤️❤️❤️
本身想嗌热乌冬🍜,但系老板极力推荐下改左,果然新鲜熬制既鱼汤🐟好鲜甜、冇腥味,亦更能突显出乌冬既滑溜口感😳,外加京葱丝作点缀👍🏻!

樱花可乐❤️❤️❤️❤️
食完串烧好想整翻杯🥤~老板非常贴心用冰杯盛满再上枱🥛!樱花可乐比传统可乐,多一份糖果甜味🍬!