2024-07-08
【屯门人气米线店大排长龙?】💫身为米线专员🙊对于米线既热爱三言两语根本讲唔清楚😍奈何屯门同我住既地方相隔太远…可以用世界上最遥远的距离黎形容🥲但始终敌不过大家热烈推荐~最后特登走左黎食!💫虽然我有特约嘉宾(屯门人)带我行🙈但其实铺头位置并不隐秘!大家跟著Google大神就绝对冇问题的!到左屯门站出黎行一阵就会到~地理位置都算方便(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)💫到今日既重头戏(●°u°●)食过既友人讲呢间既猪颈肉非常惹味!所以我就嗌左猪颈肉👅汤底就叫左酸辣汤小辣🌶️再叫左杯冻柠茶~对于谭仔食三小辣既我黎讲都唔算太辣,所以如果有嗜辣人士可以挑战更辣level🌶️🌶️汤底有肉碎同酸菜 汤底唔算特别浓稠 但系除左酸辣味 仲食得出一阵沙爹味 层次感好足 又唔油腻 啱晒唔钟意太咸太重口味人士米线粗幼适中 软硬也恰到好处 有咬口👍🏻招牌猪颈肉好细心咁切成一条条 方便大家配著米线一齐食!而且味道仲非常香口!份量亦都唔少(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)💫最后呢间屯门名物值唔值得大家试呢?我既答案系:住附近既街坊可以经常黎食✨如果住得偏远既但又未试过既不妨黎试试😽同一般连锁米线店唔同 会俾只系食过连锁店既朋友惊喜🙊另外呢间餐厅喺屯门仲
米线粗幼适中 软硬也恰到好处 有咬口👍🏻
💫
另外呢间餐厅喺屯门仲有几间分店!大家可以揾最方便自己的分店哦🤍
🙊如果可以开喺其他地方就好了 我一定会成日帮衬!
😋:9/10
性价比:9/10
回头指数:9/10
📍 云川烧/云川米线·红薯粉
屯门震寰路6号贝尔特酒店地下2D号舖
分店地址:屯门盈丰商场地下A27
屯门井财街富丽大厦地下F号舖
营业时间:11:00 - 23:00
#米线控 #米线关注组 #小锅米线 #屯门美食 #香港美食 #香港美食指南 #香港美食日记 #屯门 #hkfood #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodlover #hongkong