2023-11-18
最近发掘咗一间高质嘅星马餐厅🧐成为咗我近排嘅饭堂之一🍴除咗价钱亲民 食物用料, 出品, 卖相等等都好用心💙假日中午时分嚟帮衬系座无虚席😼今次嚟食 我就点咗几款餐厅嘅招牌菜嚟试试⭐️✨️龙虾叻沙掺掺 $110龙虾叻沙系成功吸引到我入餐厅最大嘅因素🤩实物同餐牌嘅相片一样咁震撼🤤开半嘅龙虾加虾尾超大条🦞肉质都几鲜甜而弹牙😋其余配料都相当丰富 有鱼蛋豆卜等🐟叻沙都几香浓 椰味较重🥥加入些许辣虾酱 辣味温和唔太辣🌶整体好丰盛满足🤪✨️Susan 猪手饭 $70暂时食过香港最好食嘅猪手饭三甲😳猪手肉好软冧鲜嫩🐷皮同脂肪同肉嘅比例啱啱好😉而米饭粒粒都吸晒猪油 好香口☺️而配嘅黄辣椒蓉好香辣而带微酸清新嘅感觉🌶猪手沾酱一齐食好刺激香口😝最后配埋旁边嘅腌萝卜 清一清口腔🥕✨️鲜油咖央多士 +$15最最最出色的莫过于鲜油咖央多士💯内有一大块1cm咁厚嘅牛油 超邪恶🧈而多士香脆松化🥪咖央酱嘅班兰香气浓郁😋做到冰火相交嘅感觉🔥加埋一齐嘅配搭十分完美😛✨️桔仔菠萝梳打水 +$18✨️蜂蜜桔仔水一间十分出色嘅平民饭店🍚食材足料新鲜 出品都相当高质🥰点嘅3款招牌菜色都带到惊喜比我💖而且性价比极高💰绝对会令我回头嘅餐厅 亦都成为咗
✨️龙虾叻沙掺掺 $110
✨️Susan 猪手饭 $70
✨️鲜油咖央多士 +$15
✨️桔仔菠萝梳打水 +$18
✨️蜂蜜桔仔水
一间十分出色嘅平民饭店🍚食材足料新鲜 出品都相当高质🥰点嘅3款招牌菜色都带到惊喜比我💖而且性价比极高💰绝对会令我回头嘅餐厅 亦都成为咗我嘅饭堂之一🍽