2023-06-08 35 浏览
今日同同事去左一间叫凡高厨房既西餐厅。入去之前都觉得点解叫凡高厨房呢,原来入到去,佢装修得真系好似一间画廊咁靓,好有艺术气氛。我哋中午时间去,唔算太多人,空间好阔落,而且好光猛,坐得好舒服。佢个精选午餐可以配是日头盘同埋精选餐汤,同事叫咗个大虾risotto 配 菠菜汁,味道好特别,啲虾好大只,咬落好爽口,个饭好浓味而且又好有忌廉味,真系好正。我就叫咗个美国安格斯牛肉汉堡,配蜜糖芥末酱,香草薯角,佢个汉堡包有成三四厚,劲足料,好juicy,而且佢块牛肉仲有好香浓嘅牛味,啲薯角又好趣,又有少少甜,真系好好味。最最最正系跟餐个甜品,佢今日系焦糖布丁,个焦糖好脆卜卜,布丁软林林,形成强烈嘅对比,呢个真系100分!
今日同同事去左一间叫凡高厨房既西餐厅。