2022-06-19
Pirata 🇮🇹🍽 ……….今次到访意大利餐厅。呢间餐厅环境同设计都令人觉得好有feel又chill,有落地玻璃窗又阔落,灯光较昏暗,食物有水准,摆盘好啱打卡,好适合同朋友/伴侣一同去闲聊和享受美食,呢度气氛同环境仲好适合庆祝节日/生日🥳……….🥩The Butcher’s Cut $340•Medium rare嘅牛扒,食落有好香嘅炭烧香味同盐味,牛扒份量多,绝对能够满足口腹之欲,伴菜有火箭菜同蕃茄仔,令到摆盘美观之余,又能够食佢哋fresh下😋🥘M.M.M $120 •系用牛肉同猪肉整成嘅肉丸,够哂大粒嘅肉丸,肉丸松化,食落口感软腍,再配埋蕃茄酱汁一齐食,几好食😆🍹Basil Beauty $60•其中一款mocktail,basil beauty系用罗勒,热情果茸 ,菠萝汁,柠檬汁,青柠汁同椰子糖浆整成,饮落真系好香好甜😚🦞Lobster Risotto $280•好好食,食落有龙虾嘅鲜甜味道,唔会有苦涩味,仲用咗啲黑椒调味。龙虾肉新鲜,口感扎实🥰🍨Tiramisu $120•tiramisu份量都唔细,有酒香味又有咖啡香味,甜度适中,唔会好甜。cream食落好幼滑,食完唔觉好
🥩The Butcher’s Cut $340
🥘M.M.M $120
🍹Basil Beauty $60
🦞Lobster Risotto $280
🍨Tiramisu $120
•tiramisu份量都唔细,有酒香味又有咖啡香味,甜度适中,唔会好甜。cream食落好幼滑,食完唔觉好济,面头仲放咗饼碎同朱古力碎,令到口感丰富😍
……….
💰人均 $506/per person (2人)