2023-03-29
行完骆驼漆大厦买完野,夜晚book左呢间餐厅主打法国菜,环境同音乐都好情调,Dinner set已经包左沙律、餐汤、主菜、甜品、饮品,以拣主菜定价,最贵个个都系$398,相当抵食!▫️鳀鱼沙律呢个配搭我系第一次试,咸香令沙律升华不少,沙律菜都够湿润,相当开胃▫️餐汤&包基本系忌廉蘑菇汤,蘑菇味好出,非常浓郁,另外加$48叫左龙虾汤,呢个真系无得顶,一定要升级试下,非常冲击味蕾~浓稠度刚好🥹包热辣辣,唔会硬班班😋主菜▫️阿根廷 21 日熟成西冷牛扒配墨西哥酱必推! 西冷既牛香味浓,牛质厚实,已经好细心切好晒上碟,配埋墨西哥香草酱酸甜带点辣,更加带出到牛香💚值得一提佢既伴菜有细心处理,将薯仔炸成金黄色,外脆内软🧡▫️香煎三文鱼柳配柠檬莳萝牛油汁及薯蓉三文鱼柳既外皮煎得好脆,色泽煎得好平均,唔会一边好㶶,厚度适中,咬起黎鱼既油份都有保留到,呢个配上带粒感既薯蓉,索埋鱼汁口感一流~▫️是日甜品热情果芒果蛋糕配马卡龙蛋糕质地丝滑,热情果带酸酸甜甜,品会套甜,作为结尾非常满足😋
▫️鳀鱼沙律
▫️餐汤&包