2022-04-15 381 浏览
人生第一次系土瓜湾站落车🎊打卡已经bookmark咗好耐既铁路便当💛考虑到车程都要差唔多九个字就嗌咗黑糖猪软骨便当,+10蚊有丝瓜红萝卜薏仁汤,跟餐热无糖阿萨姆红茶,又加咗一份酥炸香葱馅饼😋返到屋企影完都仲热😃香葱馅饼虽然唔系好大粒不过圆滚滚好可爱🤣好整齐同sauce一齐系个盒入边,我以为因为车程关系可能都会淋d,估唔到完全没受影响㖞😃都依然够crispy,个皮唔系好厚,馅料有葱香唔油腻,sauce味道都几特别,系值得一试既小食😋猪软骨有三旧加埋都唔少,够入味又唔会过咸,软骨部分都超腍唔洗用到牙😂系用心又够火候既猪软骨呀!如果酱汁可以多少少捞饭就更正😋配菜有上汤杂菜,酱油粉丝,银芽鸡丝,卤蛋和台式泡菜,全部都系我钟意既🤣我最满意系配菜都系少油,食落都好清爽👍丝瓜红萝卜薏仁汤系本周汤物,话可以舒肝理气健脾利湿,饮养生汤觉得食炸嘢既罪恶感就会低少少🤣个汤好清甜,有淡淡姜味,非常之清爽健康,推荐呀~阿萨姆红茶就正常发挥啦,都唔错既~黑糖猪软骨便当 7.5/9丝瓜红萝卜薏仁汤 7.5/9酥炸香葱馅饼 7.5/9阿萨姆红茶 7.0/9OVERALL 7.5/9店铺超易揾,店员都好nice,店内仲

黑糖猪软骨便当 7.5/9
丝瓜红萝卜薏仁汤 7.5/9
酥炸香葱馅饼 7.5/9
阿萨姆红茶 7.0/9

OVERALL 7.5/9

店铺超易揾,店员都好nice,店内仲有stand with ukraine 既文宣🇺🇦咁用心既良心小店一定会再encore💛
外卖自取