2023-09-12
一家人出嚟食饭,间餐厅叫街头火锅,听个名就知系食火锅啦!火锅材料极度新鲜,份量十足,高质又抵食。火锅汤底更原汁原味,真材实料,有花胶浓鸡汤,台式麻辣新鲜鸡红冰豆腐汤和杏汁猪肺汤。‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️今日拣咗花胶浓鸡汤,入边满满大大只嘅花胶和新鲜鸡肉,成个汤超滋补,浓郁又好饮。手切霜降肥牛,甘香松化嘅霜降肥牛,有好香嘅牛肉味,配埋花胶浓鸡汤,令牛肉更鲜甜。当然唔少得佢呢一个餐厅推介嘅牛王莫牛五宝,包括有新鲜滑牛,金钱展,牛胸爽,封门柳,黑柏叶。牛胸爽第一次食,白色透透地,味道比较清淡,咬落去真系非常爽口,难怪叫做牛胸爽。食完牛再嚟呢个状元及第猪什有猪润,猪肺,猪腰,猪肠和猪肚。🐽最钟意食猪润,味道非常浓。🐽猪肚爽脆又烟烟韧韧,双重口感好好味。水鱿爽脆又滑嘅鱿鱼,我最钟意,加埋个花胶浓鸡汤一齐食,好好味😋打咗一轮边炉,食返个🍢炸牛丸新鲜热辣超级正,趁热就要食啦,如果唔系唔够脆口,肉丸充满肉汁,而且仲系餐厅手打制成,保证新鲜。🥬时令什菜,新鲜生菜,爽口又多水份,食咗咁多肉,点都要补返纤维。
当然唔少得佢呢一个餐厅推介嘅牛王莫牛五宝,包括有新鲜滑牛,金钱展,牛胸爽,封门柳,黑柏叶。牛胸爽第一次食,白色透透地,味道比较清淡,咬落去真系非常爽口,难怪叫做牛胸爽。 食完牛再嚟呢个状元及第猪什有猪润,猪肺,猪腰,猪肠和猪肚。🐽最钟意食猪润,味道非常浓。🐽猪肚爽脆又烟烟韧韧,双重口感好好味。