2023-04-12
呢一两年好似越黎越多人食bagel或者探索香港唔同既烘培店🤍 享乐烘培相信好多人都听过甚至试过 但系都想介绍下😚 享乐既bagel或者其他面包都系大概十几二十蚊一个 对比其他地方既bagel算好抵🔥 依家越出越多味 每次经过都想买黎试试🥹以下系我试过既味 超主观评价😗✨汤种伯爵麻糬奶茶贝果香港好多bagel都要返屋企整热食 令我唔敢买黎食🥲 享乐既bagel就算唔翻热食 绝对唔会咬极都咬唔开💖 烟韧得黎亦好软熟!黑糖麻糬再加伯爵茶奶酥 配合得好好啊🥹 每次见到都要买两三个🤩✨汤种特浓抹茶麻糬贝果呢款bagel麻糬同伯爵茶味𠮶款黑糖麻糬唔同 入面系白色🤔 麻糬偏软身 抹茶味好浓郁🍵✨大甲芋泥贝果之前都讲过 我对芋泥无咩兴趣😹 所以可能有bias 觉得有啲偏甜 芋头味唔浓郁 奶味仲出过芋头味👀✨蓝莓乳酪贝果就系正正常常 蓝莓乳酪bagel味~味道无咩惊喜 但系好足料 唔会出错💖✨日本焙茶麻糬贝果略嫌无伯爵茶麻糬bagel咁有层次 味道偏单一👀 但系焙茶味真系好浓郁~焙茶控应该会钟意😋享乐唔系每样嘢都味道满分 但系价钱同方便程度真系好加分!一定会继续支持😗
以下系我试过既味 超主观评价😗
✨汤种伯爵麻糬奶茶贝果