2020-10-15
慢煮A4和牛叉烧沾面 ($148)上次食左虾汤沾面觉得好好食,今次试试和牛沾面,虾汤好惹味,好多樱花虾,和牛烧得好香,好淋,不过偏肥,价钱就有啲贵烧牛肩胛拉面($98)酱油汤底,牛肩胛厚身,大概7成熟,黑椒喺面,非常香口,幼面,呢个我觉得好好味冲绳苦瓜饺子 ($48)苦瓜切到好细粒,捞落猪肉,食一啖,会有回甘,钟意食苦瓜嘅朋友可以试试小亮点:饺子汁 - 好香柚子味 (配饺子好食,加少少落拉面都好好食)鹿儿岛流心芝士薯饼($28)非常邪恶嘅小食😈😈,芝士好creamy,芝士同薯仔系无敌match,不过真系几饱食拉面,最重要就系汤底同面条质感,呢间啱我口味嘅原因就系汤底浓郁,但系唔会好咸,食完又唔会好颈渴,而且面条烟韧,不论粗幼都好食另外,虽然店舖细细,但系好多嘢都好有心思,例如调味料(辣粉都有3种选择:原味,洋葱,蒜,而且真系几辣;上面提到嘅饺子醋汁....)
慢煮A4和牛叉烧沾面
烧牛肩胛拉面($98)
烧牛肩胛拉面
冲绳苦瓜饺子 ($48)
冲绳苦瓜饺子
鹿儿岛流心芝士薯饼($28)
鹿儿岛流心芝士薯饼