2024-03-18
食惯咗自助餐就好少再食放题,今日朋友话带我嚟试一间性价比高嘅放题😍话食物质素唔错!所以就嚟咗位于鳄鱼恤中心嘅极尚大喜屋Try Try!一入到餐厅已觉得好光猛,有卡位坐,坐得舒服够阔落!▫️$308 @ 1位 (已更新菜单)自助区款式好多选择,有小食、凉拌冷盘、熟食、汤、糖水、甜品雪糕、水果、罐装汽水、纸包饮品、咖啡奶茶、自家茶饮,仲有清酒+梅酒!最惊喜系有珍珠奶茶😍同平时手摇店都见到嘅茶饮!适逢冬天,餐厅仲预备咗暖柜放饮品,好贴心!剩系饮品都好多选择!而凉拌冷盘都好多款式,目测10-20款,最爱泰式凤爪,好开胃!🔸刺身刺身款式超级多,多过平时食自助餐😋,最估唔到竟然有松叶蟹脚,好鲜甜!试咗三文鱼、希灵鱼、北寄贝、北海道带子、赤贝、赤虾、甜虾、冰山蚌等刺身,刺身都新鲜,食落鲜甜,最爱三文鱼同带子,口感好好食!又试咗泰式虎虾,酱汁好辣,食得好惹味!𫠒红鱼薄切都值得一试,好新鲜,完全无腥味!🔸寿司寿司就试咗花之恋、海胆蟹肉拿破仑批、烟鹅胸鹅肝多士、蟹肉芝士软壳蟹、盐烧三文鱼腩、香葱拖罗蓉军舰等!最钟意海胆蟹肉拿破仑批,好特别既款式,食落有多层口感,海胆同蟹肉配搭得好夹!盐烧三文鱼腩烧得岩岩好
▫️$308 @ 1位 (已更新菜单)
🔸刺身
🔸寿司
寿司就试咗花之恋、海胆蟹肉拿破仑批、烟鹅胸鹅肝多士、蟹肉芝士软壳蟹、盐烧三文鱼腩、香葱拖罗蓉军舰等!最钟意海胆蟹肉拿破仑批,好特别既款式,食落有多层口感,海胆同蟹肉配搭得好夹!盐烧三文鱼腩烧得岩岩好,食落有入口即溶嘅感觉!
🔸炸物 + 天妇罗
试咗紫心香芋丸、北海道牛乳鲜奶卷,两款都炸得金黄香脆,油腻感唔重,好食!仲有多款天妇罗,试咗虾同甜番薯天妇罗😋炸粉会唔会落得太多,食落爽脆!
🔸串烧、烧物
试咗盐烧牛舌、金蒜炭烧广岛蚝、烧鸡泡鱼干、烧菠萝同烧乳鸽!最爱广岛蚝,腌料腌得好入味,食落好香口!烧乳鸽肉质嫩滑,皮脆,好值得一试!😋
🔸一品料理 + 煮物
只系试咗清酒煮蚬,酒味好香浓,蚬一啲沙都无,好新鲜,食落有阵清甜味道!另外仲有火锅同乌冬,可惜今次食得太饱,试唔到,下次一定要返嚟再试过!
🔸甜品
除咗有中式糖水外,仲有蛋糕西饼,又有雪条同雪糕,超级多款式!最爱都系Häagen-Dazs雪糕,仲有我最爱嘅焦糖脆饼味道,可以任食真开心 😍!