2021-10-04 44 浏览
同朋友去完葵广扫街🤣大食嘅朋友话食完前菜想食正餐上OpenRice见到有间新餐厅就决定试吓餐厅系葵广对面非常方便入面座位阔落 有双边玻璃透到阳光入去非常舒适☺️🌟挪威烟三文鱼&玻璃虾配奶酪芝士忌廉汁意大利饭($85)Risotto 质地creamy 入口香浓柔滑意大利饭保持到少少起骨嘅口感烟三文鱼味道完美融入risotto之中玻璃虾每只都晶莹通透 鲜甜爽口🌟炭烧美国肯琼香料”巨大厚切”猪肉眼扒配烧菠萝,杂菜沙律&烧汁($88)猪肉眼扒肉嫩多汁👍🏻非常推荐一切开已经见到有肉汁流出嚟🤤表面烤得香口 就咁食会有Rosemary同淡淡烧肉焦香想再多啲味道层次嘅可以点埋烧汁配埋香甜烧菠萝份外开胃-2个main我地都转左套餐,包括餐汤、餐包同饮品因为见餐牌有2种汤,所以2种都叫左嚟试😎🌟餐包有2款,一款芝麻味,一款原味芝麻味餐包芝麻味香,咬落有粒粒芝麻口感原味餐包带少少包嘅甜味2款都咁好食😋-🌟是日餐汤🎃南瓜汤(+$10)南瓜汤入口香甜顺滑 餐汤嚟讲算高质-🌟意大利牛肝菌忌廉汤(+$20)非常推荐钟意食菌类嘅朋友加钱叫呢个汤🥰汤有浓浓嘅牛肝菌味但唔会抢过蘑菇等嘅味道 balance得好好而且非常细滑
同朋友去完葵广扫街🤣大食嘅朋友话食完前菜想食正餐
上OpenRice见到有间新餐厅就决定试吓
餐厅系葵广对面非常方便
入面座位阔落 有双边玻璃透到阳光入去非常舒适☺️
挪威烟三文鱼&玻璃虾配奶酪芝士忌廉汁意大利饭

🌟挪威烟三文鱼&玻璃虾配奶酪芝士忌廉汁意大利饭($85)
Risotto 质地creamy 入口香浓柔滑

2个main我地都转左套餐,包括餐汤、餐包同饮品
因为见餐牌有2种汤,所以2种都叫左嚟试😎

🌟餐包
有2款,一款芝麻味,一款原味
芝麻味餐包芝麻味香,咬落有粒粒芝麻口感
原味餐包带少少包嘅甜味
2款都咁好食😋
🌟是日餐汤🎃南瓜汤(+$10)
南瓜汤入口香甜顺滑 餐汤嚟讲算高质
🌟意大利牛肝菌忌廉汤(+$20)
非常推荐钟意食菌类嘅朋友加钱叫呢个汤🥰
而且非常细滑又冇草腥味 绝对有惊喜😎