2023-11-29
尖沙咀 The One嘅古今二,之前都帮衬过一次,除咗有主打卷物外,仲有刺生、锅物及串烧等食物。钟意佢食物选择多,环境布局充满日式风情,亦有吧枱,感觉舒服好坐。今次点咗两款卷物,包括超级龙卷风($98)同蜘蛛($103),上菜时餐厅将两款卷物放埋一齐,特别养眼,卖相非常吸引。超级龙卷风入面有鳗鱼、海老、芝士及青瓜,味道非常多层次,加埋脆片,入口够晒惹味。蜘蛛有炸软壳蟹、青瓜,牛油果及蟹柳,炸软壳蟹炸得好香口,配埋牛油果、青瓜同蟹柳食,味道好夹,好好味。另外亦点咗蟹柳沙律($78)- 呢个份量超多,入面有超多蟹柳及蟹子,仲有青瓜丝。推介钟意食沙律嘅朋友,入口好清新。串烧方面点咗盐烧白鳗($38)同鸡胸软骨串烧($38)各一,白鳗同鸡胸软骨串烧都烧得好香口,下次要试吓其他烧物。