2023-12-08 23 浏览
店名: 红叶茶屋地址: 尖沙咀么地道68号帝国中心UG楼50-57号舖尖沙咀站P1出口,行1分钟环境: 4.5/5价钱: 4/5味道: 4.5/5餐厅如其名,装横以简约木系为主🎍、四周围挂满红叶装饰🍁~坐得亦相当舒适☺️,两位都可以俾到目测👀可以轻松坐到六位既卡位😳适逢12月么地道一带亦挂满圣诞灯饰🎄,餐厅卡位正正可以一览无遗😍!食完饭仲可以去隔离海滨散步消化下🚶🏻‍♀️🚶🏻~明太子忌廉乌冬 ❤️❤️❤️❤️❤️$92有少地方会食得到🥹今次终于揾到我既至爱——明太子本尊!明太子俾既份量非常大方🤩,足料得黎,捞埋又香又滑既奶油忌廉汤底🥣,再配搭海苔同海带丝☺️,层次感十足🥰!和牛寿喜烧定食 ❤️❤️❤️❤️❤️$178首先定食会配两款冷盘前菜,分别有甘笋牛蒡丝🥕同柚子醋酸瓜🥒仲有海带面豉汤🥣讲翻主食,牛肉份量多🐂,和牛肉质软腍🎌、肥瘦均匀🥩、牛味重😳。寿喜烧汤底味道咸甜适中🍶,加上吸汤既菇类🍄、蔬菜类🧅🥬,非常夹、啱口味😋!拌温泉蛋蛋液食口感更加滑溜丰富😉自选炸物盛合 ❤️❤️❤️❤️$88自选炸物盛合五拣三,分别系虾🦐、广岛蚝🦪、鸡块、鸡全翼🍗、豆腐鱼饼🐟我哋今次拣左虾、鸡块同少有既豆腐鱼饼🤤!每样都有两件💕,啱晒两个

店名: 红叶茶屋

味道: 4.5/5

明太子忌廉乌冬 ❤️❤️❤️❤️❤️

和牛寿喜烧定食 ❤️❤️❤️❤️❤️

自选炸物盛合 ❤️❤️❤️❤️
自选炸物盛合五拣三,分别系虾🦐、广岛蚝🦪、鸡块、鸡全翼🍗、豆腐鱼饼🐟我哋今次拣左虾、鸡块同少有既豆腐鱼饼🤤!每样都有两件💕,啱晒两个人互相share👥!炸物既炸粉唔会太厚,食落唔会油腻得黎又干爽🤩!原只虾肉质爽甜😳、无骨炸鸡块咬落香甜😋、豆腐鱼饼既蔬菜粒食落口感丰富唔会好寡🥰

Iced Matcha Latte ❤️❤️❤️❤️
+$25
餐厅主打抹茶当然要嗌佢地既Matcha Latte啦☺️!茶味浓郁🍵 ,配上浓滑牛乳🥛,就算啲冰溶咗🧊都仲好浓厚唔会好水咁🥰!个人非常推荐👍!

抹茶蕨饼新地 ❤️❤️❤️❤️❤️
+$35
新地杯份量同种类都有惊喜!除左有黑糖酱铺系面既牛乳雪糕🐮,仲有细球少少既抹茶雪糕🍵同红豆蓉🫘本身以为已经完,点知仲有一层厚厚嘅cream🍦,食落非常香浓顺滑☺️食完仲有一层燕麦玉米片🌽食完再整碎本身新地杯既waffle🧇,唔会过甜仲好香脆!呢个价钱食到咁多款🤩,完全满足晒甜品控要求既唔同口感🥹,非常抵🤑!

镰仓红叶茶屋抹茶Tiramisu ❤️❤️❤️❤️❤️
+$35
四四方方既木盒做器皿🪵,加上一小个晶莹剔透既红叶🍁卖相已经非常吸引🤩!抹茶Tiramisu (浓郁既芝士奶油+蛋糕) x 2,最后撒上回甘既抹茶粉,味道唔会过甜,抹茶控必试🍵!