2024-09-24
🍽️ 九鬼居酒屋 (耀华街) (铜锣湾)📍铜锣湾耀华街21号华耀商业大厦地下7号舖-好耐冇食日本嘢啦,朋友推荐呢间餐厅,一于今日去试吓先!首先就梗系要试吓烧物啦🔥🔥串烧即叫即烧,一上枱即刻好香🥰🥰仲要烧得好靓㖭啊❤️❤️💫烧牛舌( $68 )厚切牛舌弹牙爽口,油脂丰富😍😍超开胃!💫烧白鳝( $78 )朋友指定要食烧白鳝🤣果然冇介绍错!白鳝肉香滑软嫩,外皮酥脆,加埋一齐食口感超丰富!💫烧鲔鱼下巴( $268 )近期好钟意食烧鱼鲛😚😚😚本身想食油甘鱼头鲛,点知太热门已经卖晒啦🥲🥲🥲不过呢个鲔鱼下巴都真系好唔错!外皮香脆,有焦香香味,鱼肉油香四溢,而且香滑幼嫩🤩🤩🤩好掂呀!💫天妇罗海苔鱿鱼( $58 )炸嘅程度啱啱好,外脆内软,鱿鱼弹牙烟韧🦑🦑海苔增添风味🫶🏻🫶🏻好啱做下酒小食👍🏻👍🏻💫特上刺身盛($208 )特上刺身性有三款唔同嘅时令高质刺身,今次有幼𫚕、池鱼同埋金线鲷鱼🫶🏻🫶🏻接完特登提醒我哋品尝你三种鱼嘅步骤,确保识到佢哋最鲜美嘅味道🥰🥰好细心呀!三种时令嘅鱼,果然好高质!肉质鲜甜软嫩,幼滑细腻,齿颊留香👍🏻👍🏻👍🏻💫松叶蟹肉青瓜卷( $168 )呢个超惊喜😍😍外边系满满嘅蟹籽同埋蟹肉丝🦀🦀
📍铜锣湾耀华街21号华耀商业大厦地下7号舖
好耐冇食日本嘢啦,朋友推荐呢间餐厅,一于今日去试吓先!
💫烧牛舌( $68 )
厚切牛舌弹牙爽口,油脂丰富😍😍超开胃!
💫烧白鳝( $78 )
💫烧鲔鱼下巴( $268 )
💫天妇罗海苔鱿鱼( $58 )
💫特上刺身盛($208 )
💫松叶蟹肉青瓜卷( $168 )
呢个超惊喜😍😍外边系满满嘅蟹籽同埋蟹肉丝🦀🦀入边仲有玉子、三文鱼、海胆,口感层次丰富!最钟意系佢用青瓜代替咗寿司饭,成件事变得超清新🌿🌿同时间又好够味😍😍
💫巨峰葡萄梳打( $48 )
酸酸甜甜,葡萄味香浓,好开胃得来,仲可以中和食物既油腻👍🏻👍🏻👍🏻
💫威士忌梳打( $68 )
朋友话呢杯威士忌味道清爽,好易入口,同炸野好夹🫶🏻🫶🏻
🌟好欣赏餐厅好细心,由落单嘅时候就已经开始好仔细咁介绍,连食物送到上嚟都会仔细分享食法❤️❤️
🌟食物高质!质素绝对对得住价钱
🌟餐厅气氛温馨,真系有种去咗日本嘅感觉啊!🇯🇵🇯🇵
推荐指数:4/5
抵食指数:4/5
#foodloverin852 #852 #foodie #hongkong
#铜锣湾 #CausewayBay #铜锣湾好去处 #铜锣湾美食 #铜锣湾美食地图 #铜锣湾必食 #九鬼居酒屋