2024-06-02
今次同大家介绍铜锣湾呢间日式餐厅 —「明道」~~餐厅主打火锅、串烧等日式料理🎌,性价比高!佢地的午市套餐都好受欢迎,今次就试咗日式火锅套餐😍😍-🍲特上至尊锅 $298✨-套餐包括美国牛肉、⿊豚肉、特选串烧两款、杂菜盛、茶碗蒸、稻庭乌冬/粥,仲有咖啡/甜品~整体超丰富😆😆汤底拣咗鲜𫚭鱼浓汤🐟,采⽤新鲜𫚭⿂熬煮而成,味道鲜甜浓郁!!美国牛肉同⿊豚肉望落都唔错!美国牛肉肉质鲜嫩,牛味重~系我至爱😋😋杂菜盛份量好多,包括各款蔬菜同菇类🥬,仲有冰豆腐同冬粉!食完已经饱饱地~~特选串烧有鸡软骨同鸡脾肉,两款味道都唔错~鸡软骨口感爽脆,烧得啱啱好🔥🔥食完火锅后,店员会帮忙煮粥~粥底绵滑,加入蟹黄、蟹籽、鸡蛋等煮成,鲜味十足!!最后有开心果雪糕作结🍨,雪糕入口幼滑,开心果味浓郁!好好食呢🤤🤤
🍲特上至尊锅 $298✨