2023-06-14
今日嚟到屯门黄金海岸食日本野,呢间Hakata Concepts环境几好,装潢有格调,好舒适,外面又可以望到黄金海岸,几chill下。-我食嘅系秋铁板烧晚市限定,都有几多野食,首先师傅上左道烧真蚝,配上旁边嘅烧蒜,非常惹味,而蚝本身亦都多汁肥美,超好食。跟住嚟嘅系鲛鱼,肉质口感较实,不过烧完之后非常香,同平时食刺身嘅好吾同,几特别。-烧大虎虾上到黎惊艳左我个一下,首先摆盘好精美,而且非常香,见到闻到就已经流晒口水,而且仲有好多膏,劲正。之后嘅烧银鳕鱼都好有惊喜,鱼皮烧得劲酥脆,食落口卜卜声,而且味道充满焦香,另外鱼肉口感依然嫩滑,真系外脆内嫩。-跟住落嚟上左一道鹅肝,分左两种,分别配黑鱼籽以及三文鱼籽,先食黑鱼籽鹅肝,鹅肝好有油脂感,再加上黑鱼籽咸香味,好好食,之后再食三文鱼籽鹅肝,三文鱼籽嘅鲜甜味又将之前嘅黑鱼籽味中和,劲享受。-再黎就系我期待己久嘅A5和牛,7成熟口感啱啱好,食落口好嫩滑,而且好有牛味,再配上明太子蔬菜,无论卖相定味道都一流。-铁板炒饭都几吾错,饭炒得好干身,粒粒分别,不过如果调味重多少少会好啲。最尾嘅疏乎厘都几好,口感几松软。