2022-08-28
上星期妈咪生日,同佢去咗元朗呢间新开嘅居酒屋食生日饭,铺面装修十分日本风,一坐低寿司师傅就推介我哋食吞拿鱼三点盛 $186同虾类三点盛,吞拿鱼三点盛包括有大拖罗寿司、中拖罗寿司同赤身寿司,三款拖罗鱼油甘香入口即溶,虾类三点盛包括牡丹虾寿司、白虾寿司同甜虾寿司,三款虾刺身口感同味道都各有不同,天气好热当然要叫个沙律消消暑 店长推介和风刺身沙律 $58,沙律上面舖上经过调味既吞拿鱼、三文鱼刺身粒加上大大粒新鲜既鱼子,令人食唔停口,寿司师傅再推介我哋食日本四大名鱼之一既赤睦鱼寿司,经过火枪烧令鱼油香更加突出,再以葱花、辣椒萝卜蓉及豉油调味,味道更加丰富,妈咪想试到江户前玉子烧,外貌似足一个雪芳蛋糕,食识落咸咸地仲有少少鱼嘅鲜味,几特别,估唔到呢度啲串烧都好好食,食左烧冬菇$18 大大粒劲Juice,烧黑豚露笋串$28、烧鲜鸡腿肉串#38、烧白鳗串$68 劲厚肉、烧鸡皮串$22 脆卜卜烧鸡中翼串$22 ,必试自家黑松露忌廉饼,味道特别香口,什锦天妇罗(五本)$118 材料新鲜炸得香脆可口,怕妈咪唔够饱,最后叫左豚肉汤乌冬 $88同七色彩虹卷 $118,豚肉汤乌冬汤底鲜甜,七色彩虹卷外貌色彩丰富
和风刺身沙律 $58 ,沙律上面舖上经过调味既吞拿鱼、三文鱼 刺身粒加上大大粒新鲜既鱼子,令人食唔停口,寿司师傅再推介我哋食日本四大名鱼之一既赤睦鱼寿司 ,经过火枪烧令鱼油香更加突出,再以葱花、辣椒萝卜蓉及豉油调味,味道更加丰富,妈咪想试到江户前玉子烧 ,外貌似足一个雪芳蛋糕,食识落咸咸地仲有少少鱼嘅鲜味,几特别,估唔到呢度啲串烧都好好食, 食左烧冬菇$18 大大粒劲Juice,烧黑豚露笋串$28、烧鲜鸡腿肉串#38、烧白鳗串$68 劲厚肉、烧鸡皮串$22 脆卜卜
烧鸡中翼串$22 ,必试自家黑松露忌廉饼,味道特别香口,什锦天妇罗(五本)$118 材料新鲜炸得香脆可口,怕妈咪唔够饱,最后叫左豚肉汤乌冬 $88同七色彩虹卷 $118,豚肉汤乌冬汤底鲜甜 ,七色彩虹卷外貌色彩丰富打咭一流。你