2021-08-16 266 浏览
餐厅嘅室内设计真系好紧要,可以令到你觉得处身于当地嘅餐厅🍴今次去嘅长阪烧嘅装潢真系好🈶️气氛,将当日新鲜食材摆放出嚟,亦都见到师傅喺现场开蚝🦪同手握寿司🍣见到季节限定Oyster Set都几抵,8只蚝🦪配两杯无酒精饮品/白酒🥂都系$218。呢款即开日本生蚝口感爽滑🈶️海水味。松叶蟹膏多士嘅多士条烤得非常香脆,配埋味道香浓嘅蟹膏同黄油一齐食,零舍滋味😋单点左几款寿司🍣餐厅嘅寿司饭系赤醋饭,味道特别香。剑鱼腩爽脆、油甘鱼甘香、平目鱼背爽口油脂重😍盐烧三文鱼鲛外皮烧得香脆,鱼肉依然嫩滑多汁,而味道亦都唔会过咸👍🏼最后食埋个汤底非常香浓嘅日式叉烧拉面🍜个肚真系非常满足😆佢个汤底比较杰身味道亦都比较浓,有啲似沾面嘅汁,完全可以挂喺每条拉面上面🤤

日本生豪
日本生蚝