2022-01-02 78 浏览
好耐都冇黎 CWB CUBUS喇, 呢度大把好野食~~最近黎到一间新餐厅 - 华鸟风月, 23楼同25楼都系同一间, 食饱后可以落23楼bar chill 一chill,唔错唔错!!朋友同的先上25楼, 系行日本居酒屋路线~开胃前菜点左蕃茄沙律, 食落好fresh, 好开胃! 之后黎个海胆松叶蟹肉拖罗他他, 卖相唔错, 充满鲜味既海胆, 仲有珍贵既鱼子酱, 配上拖罗他他, 味道丰富!想讲蟹肉份量多而鲜甜, 自己仲可以用紫菜包埋一齐食, 好脆好香!鹅肝茶碗蒸,蛋又滑又热又香,配上煎香既鹅肝,仲有白果、菇,好足料~点左几款串烧,秋葵香脆,大葱香口,虎虾虾肉实而弹口,阿波尾鸡翼肉非常嫩滑,而且啖啖肉~仲有个心机之作 - 金鏻鲷配自家制宫崎粟米蓉卖相好靓,鱼皮竖起,食落超脆香,而鱼肉亦嫩滑,配埋下面既甜粟米汤好正!想更饱肚,我地仲每人叫左个明太子和辣味噌烧饭团,饭团都烧得好脆香!食完我地落左去23/f 饮野, 倾下计~一杯白夏(cocktail) 一杯yoga soda (lychee rose mocktail) , 两杯都整得真心靓, 我地慢慢饮, 仲倾到唔愿走tim!!overall 呢
好耐都冇黎 CWB CUBUS喇, 呢度大把好野食~~

朋友同的先上25楼, 系行日本居酒屋路线~

开胃前菜点左蕃茄沙律, 食落好fresh, 好开胃!

食完我地落左去23/f 饮野, 倾下计~

overall 呢度环境唔错, 价钱都合理, 下次可以再黎!

2021-12-28