2023-06-23 40 浏览
💡高质日本百年老店终于都等到呢间百年老店黎到香港啦,佢系香港系餐厅喺外地嘅第2间海外分店, 餐厅使用空运到港刺身食材,而且呢间仲加入左本地元素,部分海鲜料理仲使用香港本地海鲜而成,加上系日籍师傅坐镇,质素一定有保证。🍽刺身叩左三文鱼腩、油甘鱼及间八,刺身每款都厚切,相当新鲜。三文鱼腩厚身得黎好肥美,油脂感满分,食落去个感觉真系好正。间八清甜。油甘鱼鱼油味重。🍽特上寿司盛 🍣呢个系10贯寿司,好丰富,包括有三文鱼、间八、帆立贝、三文鱼籽、玉子、甜虾、左口鱼边、蟹肉、油甘鱼及鲔鱼蓉卷。每件寿司都好高质,寿司饭用上珍珠米,粒粒都好松较,够晒香。🍽蒲烧鳗鱼🐠鳗鱼有四件,油脂饱满,厚肉又无骨,食落有浓郁嘅鳗鱼味,加上满满的鳗鱼汁,食落好juicy。🍽杂锦天妇罗包括有炸虾、蕃薯、茄子等,热辣辣新鲜炸起,好松软,唔会厚粉,仲保持到脆卜卜。🍽滑蛋猪扒🐖呢个包括左前菜及配埋汤,猪扒好大份,而且仲保持到外脆内软,配埋滑蛋系底,整体味道更滋味。
💡高质日本百年老店

🍽刺身