2023-12-10
古今二 (荃新天地) (荃湾)荃湾杨屋道1号荃新天地1楼116号舖荃湾呢间日式料理一直想试好耐,次次经过都冇机会试,今次终于入去食吓佢嘅美食😇金龙卷$98听到个名就觉得好震撼🤣入边系有一啲嘅天妇罗炸虾,啲黑色落面头系脆卜卜咁,而且啲虾系十分之大只,而唔系细细只𠮶啲cheap鸡货🤣,每一啖都系脆卜卜烚吓烚吓咁😘配埋用日本米做嘅寿司饭一齐食,每一啖都会停唔到口㗎清酒煮蚬$128一拎上嚟嘅时候已经觉得好重清酒味,蚬肉嘅份量亦都唔少,蚬肉都系非常之大粒,而且鲜嫩可口,觉得道菜衬埋日本嘅酒饮,简直系原胜富士山🗻$88日本嘅富士山就去得多见得多食落口嘅真系第一次🤣,免头系一大堆嘅蟹柳入面就包住鳗鱼,蟹柳同鳗鱼本身就系我嘅最爱,呢度菜系冇得挑剔🤣自家玉子烧$55十分值得赞嘅系玉子好大块面头嘅焦糖烧得啱啱好脆卜卜得来又唔会太过㶶,玉子亦都非常之滑,一啖一口冇难度啊!#美食 #香港美食 #美食介绍 #美食博主 #饮食 #饮食推介 #香港 #内地 #澳门#foodporn#foodpics#foodiegram#snapshot#discoverhongkong#delicious#yummy#inst
荃湾杨屋道1号荃新天地1楼116号舖
金龙卷$98
清酒煮蚬$128
一拎上嚟嘅时候已经觉得好重清酒味,
富士山🗻$88
自家玉子烧$55
玉子亦都非常之滑,一啖一口冇难度啊!
#foodporn#foodpics#foodiegram#snapshot#discoverhongkong#delicious#yummy#instafood#foodphotography#eat#eating#香港美食#香港#美食#吃货人生 #吃货 #吃货日常 #吃 #吃吃吃 #吃到饱 #美食推荐