2022-03-26
楼下买完野就上iSquare揾食,好耐都冇食星马菜,一于试吓!餐厅环境阔落,好多梳化位坐得舒服~墙壁亦配上特色壁画!皮蛋少少溏心,腰果甜而味道浓郁,两者同吃原来咁夹❗️酱汁是重点‼️似泰式生虾辣汁🌶有蒜、辣椒、芫荽、青柠🍋辣得黎带点清新,丰富味蕾亦提升了沙律的层次👍🏻大少🧛🏿见到唔食辣嘅我系咁食都呆咗🤭咖吔多士有几款口味可以拣,今次就拣咗大热斑斓味🌿 多士外层微微烘焙,里边夹住大大片牛油,加上惹味斑斓酱,邪恶又滋味🍞福建炒面份量大,由几款唔同面条制成,里面有虾肉、鱿鱼、肉片、蛋丝等配料旁边酱汁味道微甜,味道似豆瓣酱,刚好中和炒面的清淡🍲麦皮虾系新加坡名菜之一,上枱已经传来阵阵香气🦐每只都大大只,虾身沾满麦皮~外层麦皮金黄酥香,超脆口,味道少少甜又带少少咸❗️重点系炸得够干身而唔油腻‼️虾味浓郁,肉质结实,好食😋麦皮虾令我谂起同样惹味嘅黄金虾🦐感觉上麦皮虾较特别又冇咁油腻,下次宴客要试下整👩🏻🍳
餐厅环境阔落,好多梳化位坐得舒服~墙壁亦配上特色壁画!
大少🧛🏿见到唔食辣嘅我系咁食都呆咗🤭
旁边酱汁味道微甜,味道似豆瓣酱,刚好中和炒面的清淡🍲