2022-09-27 68 浏览
oo苏山鸡饭👍🏻高质星马菜ooO星马菜方面,海南鸡饭及肉骨茶系我至爱💕!呢间系长沙湾既餐厅鸡饭非常出色已经听过好次,们次终于去试下,海南鸡饭果然世一😋晚餐CP值都好高!OooooO狮城芽菜走地鸡饭🐔配轻怡新加坡白胡椒排骨茶 $90鸡肉超级爽滑😍真系好耐无食到咁滑既海南鸡饭!佢既鸡饭颜色及味道都跟一般鸡饭不同,饭唔会太油而且味道好丰富😋忍唔住问餐厅,佢地话鸡饭用上特定份量电饭煲煮饭,令每粒饭都可以吸收到鸡油和斑兰嘅香味;🪅另外鸡嘅烹调方式系用上日本花菇、元贝和廿种香料入味👀👈🏻真系好有心机!跟饭仲配轻怡新加坡白胡椒排骨茶,真系一次满足我两个愿望😊 属新加坡潮式嘅肉骨茶以胡椒味行先,汤底系比较清淡易入口。OooooO星洲龙虾🦞叻沙掺掺配鲜油咖央多士$128大大只半边龙虾😍真系足料,肉质爽口弹牙,喇沙汤底亦好够味,掺掺系油面同米粉混合食落唔错。鲜油咖央多士,烘脆嘅多士配上厚切嘅鲜油,热热的包半溶牛油😈邪恶但会忍唔住食晒。顺化炭烧猪肉串🐷(三串)跟餐加$20免治猪肉食落都可以弹牙👍🏻几出色参巴酱通菜 跟餐加$20通菜非常入味,参巴酱系有传统马拉菜风味😋
oo苏山鸡饭👍🏻高质星马菜ooO

OooooO
狮城芽菜走地鸡饭🐔
配轻怡新加坡白胡椒排骨茶 $90

底系比较清淡易入口。

OooooO
星洲龙虾🦞叻沙掺掺配鲜油咖央多士$128

顺化炭烧猪肉串🐷(三串)跟餐加$20
免治猪肉食落都可以弹牙👍🏻几出色

参巴酱通菜 跟餐加$20
通菜非常入味,参巴酱系有传统马拉菜风味😋