餐厅: 一遊
资讯:

2023-08-15 23 浏览
去居酒屋,首先就点咗饮品,我哋点咗荔枝Sour同巨峰乳酪梳打。果味加碳酸,好Refreshing,超级适合夏天饮用。呢度嘅饮品选择都好多,而且价钱都唔贵。.先点个刺身,开胃小食,店员推介胡麻白身薄切。用的时令食材,当晚新鲜用的是池鱼而。白肉鱼刺身透得透光,彰显师傅的刀功。鲜甜的池鱼王,加上特制的酸醋汁,十分开胃。另外仲点左几串串烧,鸡肉酿青椒,配上日本生鸡蛋,食落更加顺滑。牛肉芦笋亦系其中一款好钟意嘅串烧,牛肉够嫩滑,配上爽口芦笋。夏天最适合食荞麦面,选择了海胆荞麦面。Creamy丰盈的海胆,味道清甜,加上荞麦面,好味到停唔到口。厨师发板10件寿司,全部都系当晚的新鲜食材,有厚切的帆立贝,肉质好软好鲜甜。另外仲有三文鱼、吞拿鱼、油甘鱼、牡丹、虾和海胆等。餐厅嘅店员都好有礼貌,而且介绍食品好清晰,令人会想再帮衬。

呢度嘅饮品选择都好多,而且价钱都唔贵。

鲜甜的池鱼王,加上特制的酸醋汁,十分开胃。

另外仲有三文鱼、吞拿鱼、油甘鱼、牡丹、虾和海胆等。

餐厅嘅店员都好有礼貌,而且介绍食品好清晰,令人会想再帮衬。