2024-10-29 103 浏览
好多年前已经听过有朋友介绍呢间烧烤堂,多数都系喺尖沙咀,一直以为佢系饮完酒食宵夜嘅地方,不过最后朋友介绍话原来呢间嘢当晚饭咁食都好食又平,咁就甘于今日嚟试吓啦。我哋叫咗好多条串烧,而我最钟意嘅就系以下呢几样。麻辣鸡心呢道菜非常适合钟意食辣嘅朋友。鸡心经过辣椒同花椒炒过之后,入口既有麻辣嘅刺激,又唔失鸡心本身嘅鲜美,口感非常丰富,系一道相当惹味嘅小菜。盐烧鸡皮系一道非常独特嘅菜式。鸡皮经过腌制,变得嫩滑香甜,每一啖都充满咗鸡嘅酒香,非常惹味。鸡软骨同样系一道非常受欢迎嘅菜式。鸡软骨脆而不硬,再加上鸡嘅香气,每一啖都系味觉嘅享受。烧和牛呢道菜系以高级嘅和牛为主要材料,牛肉鲜嫩多汁,入口即化。和牛独特嘅油香味同柔嫩嘅口感,让人一试难忘。牛舌心牛舌经过烤制之后,外脆内嫩,口感丰富,再配上特制嘅酱汁,每一啖都系味觉嘅享受。孜然猪肉韭菜花卷猪肉切得好薄,而且肉味好浓,衬埋韭菜花食落又开胃又感觉上比较健康呢间餐厅价钱唔贵,而且气氛好好,唔怪得做到咁多年啦。而且旺角呢间嘅座位比较好坐,好适合一大班朋友聚会或者情侣拍拖。下次我都会再去试吓尖沙咀或者荃湾𠮶间啊。

我哋叫咗好多条串烧,而我最钟意嘅就系以下呢几样。

麻辣鸡心

盐烧鸡皮