2023-01-16
💛好味指数:4.9/5💛💜回头指数:5/5 💜之前食过已经觉得好正,今次约咗朋友食Dinner,估唔到有意外惊喜😍呢度唔单止环境舒适,设有室内外位置,店员嘅服务态度好好👍🏻绝对系一间会令我赞不绝口嘅餐厅💕✅椰香带子八爪鱼刺身薄片$118带子同八爪鱼都切得好薄身,两样夹埋一齐食层次丰富👍🏻加上调味嘅酱汁味道不错,令到刺身更加鲜甜,八爪鱼又唔会过韧🐙✅西班牙薯仔蛋饼$88蛋饼未食已经闻到劲香,食落都真系好重蛋香味🤤✅姜味橙香橡果黑毛猪鞍架$238之前系其他餐厅食过橡果猪,呢只猪好巴闭,食橡果大,所以肉质特别香嫩,有别于一般猪鞍架,我觉得呢个真系值得一试!仲要呢款唔算好贵,性价比极高🐖🐖✅西斑牙海鲜饭$298西班牙饭饭粒分明,饭面有微微饭焦感,内里嘅饭粒吸收洒海鲜精华,相当出色😋而且海鲜真系好新鲜,特别系大蚬,劲多汁又鲜甜👍🏻😆特别提一提虾仲要剥咗壳,好啱我食🦐✅红丝绒油条配士多啤梨朱古力酱$88油条即系肉桂条,外脆内软,表面有啲砂糖包住,再点上士多啤梨朱古力酱,忍唔住食完一条又一条☺️✅饮品红酒同菠萝汁🍍红酒配美食真系一流,见到唔少人都有Order🍷🐻总结第二次食呢间餐厅,食物出众之余☺️
💜回头指数:5/5 💜
✅椰香带子八爪鱼刺身薄片$118
✅西班牙薯仔蛋饼$88
蛋饼未食已经闻到劲香,食落都真系好重蛋香味🤤
✅姜味橙香橡果黑毛猪鞍架$238
✅西斑牙海鲜饭$298
✅红丝绒油条配士多啤梨朱古力酱$88
✅饮品
🐻总结
第二次食呢间餐厅,食物出众之余☺️特别推荐嘅西班牙菜🇪🇸
📍Casamigos (铜锣湾)
铜锣湾骆克道487-489号骆克駅3楼