2023-06-04
【屯门】焼肉 焰屯门市广场嘅日式烧肉店,装修以木系营造日式高级感,灯光偏昏暗,坐位宽敞又舒适。最吸引莫过于店员落手会为客人烧肉,既可以确保烧肉嘅质素,仲可以坐定定等开餐!😆天气咁热,循例先order两杯清凉梳打爽一爽佢。✨冲绳菠萝梳打 ✨原味活乳酸梳打,酸酸甜甜,非常解腻。前菜胡麻沙律可以无限refill😍🙌🏻店员先烧油脂最多嘅✨特上猪梅花肉 ,烧到黄金微焦,仲帮我哋剪细啲,方便入口。餐厅主打和牛烧肉,提供日本和牛及澳洲和牛。今次食澳牛,肉味比较浓郁,油花平均,肉质爽嫩而且带嚼劲。✨一本渍和牛牛肋肉(推荐✨)✨酱汁牛肋烧✨和牛牛柳其中一本渍和牛牛肋肉相对多油脂,烧起上嚟好香,搭配店员帮我哋烧得非常靓嘅烧菠萝,绝对开胃! ✨龙虾尾(2只)(大推💖)烧海鲜对于火喉控制要求较高,好彩有店员帮手烧得啱啱好👍🏻。佢仲特别介绍龙虾上嘅自家制蒜蓉,捞埋牛油再淋落龙虾上,香气扑鼻,十分难忘。😍✨鲜带子 刺身级别,轻轻烧到两面金黄即可,5成熟食落鲜甜爽口。👉🏻除咗服务周到,另外值得一赞就系抽风系统非常好,呢度嘅抽风内置咗喺炉边,吸油烟能力强,食完餐饭都唔觉成身味。🤩🙌🏻✨焼肉 焰📍屯门屯顺街1号屯门市广
前菜胡麻沙律可以无限refill😍🙌🏻
✨一本渍和牛牛肋肉(推荐✨)
✨酱汁牛肋烧
✨和牛牛柳
✨龙虾尾(2只)(大推💖)
✨鲜带子 刺身级别,轻轻烧到两面金黄即可,5成熟食落鲜甜爽口。 👉🏻除咗服务周到,另外值得一赞就系抽风系统非常好,呢度嘅抽风内置咗喺炉边,吸油烟能力强,食完餐饭都唔觉成身味。🤩🙌🏻
✨焼肉 焰
📍屯门屯顺街1号屯门市广场1期2楼2253A号舖FOODMAZE内