2018-07-02
之前喺佐敦食过另一间food court,入面系专系食拉面嘅,今次发现原来佐敦仲有其他food court,位置好特别,系一间酒店入面去到先知原来装修好别致,全场都系用木造,每间餐厅各有特色,有越南野、有咖喱蛋包饭、有日式精致菜等等,环境唔会太嘈依间越南野系铜锣湾都有分店,而呢边系新开嘅,佢唔系越南野咁简单!而系入面嘅𩠌都好用心去准备生牛肉汤粉汤底够味唔系死咸,有金边粉同河粉拣重点系个牛用咗美国安格斯牛,仲要切得好薄,每一块咬落好腍好重肉味,有脂油香味,正!👍🏿👍🏿👍🏿鲜虾米纸卷入面材料新鲜,每旧都好大旧,虾肉爽口结实,食落味道酸酸地好开胃,另外仲有花生沙嗲酱可以点😋越式烧猪颈肉同泰式𠮶款唔同,唔系一片片嘅,但每一块都好香口,有烤过嘅香气。上面再加左炸蒜片炸蒜粒,咬落去啲油出晒嚟好味牛油果奶昔一饮落口感觉好滑少少creamy😋 牛油果嘅味道同奶味balance,奶味唔会抢风头,连我平时少食牛油果嘢都觉好味冻咸柠梳打食物价钱值得,因为材料质素高,对食物有要求嘅人要嚟呢到品尝美食~
生牛肉汤粉
汤底够味唔系死咸,有金边粉同河粉拣
鲜虾米纸卷
越式烧猪颈肉