@Ciclo位於人流最繁忙嘅銅鑼灣亦都係我最經常去嘅地方今晚放工後同另一半去chill 吓踏入Ciclo 一刻已經感覺到那攝人的形格,Stylish 酒吧餐廳😎店員團隊以年輕人為主,十分配合餐廳的形象。Cocktails Salt babe 淨看ingredients 以為用上各種水果和蜜糖會好溫和,原來好戲在後頭,西柚gin 頗有勁度,我大啖大啖咁飲,不一會就feel 到胃部暖笠笠。btw 咸金吉味道就係成杯cocktail 靈魂。Coriander 我自己超喜歡這款充滿特色的Cocktail以芫荽作點綴,兩款烈酒為主調Tequila 、煙熏味龍舌蘭味道不會太過濃烈,反而酸咪咪Lime 幾出,不過飲幾啖就見真章,好快feel到頭暈暈😅Tuna tartare 以自家製脆片搭配吞拿魚粒撈拌沙律醬,以辣油提味,味道超衝激;拌上非常幼滑的牛肉果醬,超討好的一道前菜。經典的starter 配搭Ham burrata with seasonal fruits 西班牙文火腿配蜜瓜,最令我amazing 係Mozzarella MIX cheddar 兩款芝士合體,兩者互補長短,份量吾小,亦好送酒

@Ciclo

位於人流最繁忙嘅銅鑼灣
亦都係我最經常去嘅地方
今晚放工後同另一半去chill 吓

店員團隊以年輕人為主,十分配合餐廳的形象。

Cocktails

Salt babe

Coriander

我自己超喜歡這款充滿特色的Cocktail
以芫荽作點綴,兩款烈酒為主調Tequila 、煙熏味龍舌蘭

Tuna tartare

經典的starter 配搭

兩款芝士合體,兩者互補長短,份量吾小,亦好送酒 。

Yellow chicken roll with cauliflower mimolette

將三黃雞拆骨,以超薄鷄皮收鷄肉捲成鷄卷,再香煎,我極喜愛啖啖肉的口感,而醬汁亦應記一功,它並非單純忌廉汁,以椰菜花和mimolette 打成濃汁,口感相當幼滑。再以煎香的三種香菇做配菜,簡單地演繹出味道的重要性。

Butter sake claims pot

別以為只是白酒煮花甲,其實用上韓式年糕收汁,煲底墊滿白雪雪的韓式年糕,仍然保持煙靭質感,
花甲超厚肉,粒粒都漲卜卜,肉汁豐富;記住別錯過湯底,味道十分鮮甜可口。

Btw
小鮮肉waiter 記性超班