2024-07-19
1939 浏览
其实一直都知Element圆方商场有间Joel Robuchon,以前最出名系食Afternoon tea,但无机会帮衬过;最近终于有机会可以品尝一下呢间餐厅嘅美食,发现location由一楼搬咗上二楼,装修好华丽,仲有一排窗口位置可以欣赏到好靓嘅日落海景,而餐单丰富咗好多,食到Dinner,款式亦好多元化。头盘拣选咗经典鱼子酱,得分极高,底层有龙虾果冻及皇帝蟹肉,配合得天衣无缝,好Refreshing好醒胃;法式马赛鱼汤伴龙虾十分足料,性价比高,因为里面唔止有鱼同大大只龙虾,更加有好多海鲜搭配,而且鱼汤真系好入味好浓郁,可以饮得到背后厨师付出嘅时间同心思;推介必选一定系香烤肉眼牛扒配马铃薯及唐辛子,Medium Rare刚刚好,肉汁鲜甜、肉质嫩滑,有少少入口即溶嘅快感;至于烤香油封鸭胸亦都烤得恰到好处,鸭胸肉好松软,小编觉得食落口会加分;至于甜品一定要拣朱古力相乎厘,真系好好好好味,同雪糕一齐食真系无得输。一句总结,Joel Robuchon真系好高质嘅法国菜,食完好开心,回味无穷❤️❤️