餐厅: Le Paradis Cafe & Restaurant
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2021-10-14 906 浏览
餐厅位于尖沙咀一栋唔显眼既大厦,装修行古典风格,亦都有唔少既小摆设,最特别既系有好多细细枝既香水版,非常别致~西班牙辣肉肠沙律配柚子醋($168)第一次试呢个配塔。沙律菜好新鲜。水瓜榴、黑水榄同辣肉肠既咸香味,再加上柚子醋汁既酸酸甜甜,非常开胃。黑醋香橙煎北海道珍宝带子($138)带子好大只同厚身,只系外表微微煎㶶,里面非常嫩滑鲜甜,我本身唔太钟意食刺身都觉得好食。法式龙虾浓汤($88),法式蒜蓉包($48)入口香滑浓郁,饮到啖啖龙虾既香味,汤入面仲有一丝丝既龙虾肉,用蒜蓉包点黎食更加滋味。煎封法国油封鸭脾伴自家制杂莓汁($248)法国菜中既经典菜式,我自己都试过做,需要用盐腌好长时间令鸭脾做到好似半风干既肉质,之后仲要用低温慢煮一段时间,非常需要耐心。而且咸度控制得岩岩好,食到一丝丝既鸭肉,点埋杂莓酱令咸香味更突出。西班牙黑毛猪架配威士忌萍果蓉酱拌蜜糖芥末汁($288)黑毛猪好厚身,熟度岩岩好中间位仲带少少粉红色,一口咬落充满肉汁,而配菜亦都有蔬菜既鲜甜味,令人想一啖接一啖咁食落去。意大利奶冻($58)奶味浓郁,口感比较厚身,唔会太甜,味道岩岩好法式焦糖炖蛋($58)好香云妮娜味,蛋

西班牙辣肉肠沙律配柚子醋($168)

黑醋香橙煎北海道珍宝带子($138)

法式龙虾浓汤($88),法式蒜蓉包($48)

煎封法国油封鸭脾伴自家制杂莓汁($248)

西班牙黑毛猪架配威士忌萍果蓉酱拌蜜糖芥末汁($288)

意大利奶冻($58)

奶味浓郁,口感比较厚身,唔会太甜,味道岩岩好

法式焦糖炖蛋($58)

好香云妮娜味,蛋香味浓,入口嫩滑,本身炖蛋唔算太甜,配埋焦糖一齐食就岩岩好